Elragadó elmebaj. Sparks: The Girl Is Crying in Her Latte (lemezkritika)

2023.06.14. 09:25, vferi

0032476508_10.jpg

Ami az egyiknek hattyúdal, az a másiknak friss, ropogós inspiráció: a hetvenes éveiket taposó Mael fivérek 26. albuma csordultig tele van energiával. Ez a kritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg.

Egy erős, fél évszázados zenei karrier után természetes lenne a nyugdíjas évekre, elmerengő életműinterjúkra és szikár, összegző dalokra gondolni. Russell és Ron Mael azonban inkább kiélvezi a pop-rock-electro aranyháromszögben kititrált bolondériára irányuló figyelmet – tessék, fricska mindenkinek, aki az elmúlásról szóló meditációt várt!

"SOSEM POSHADT A ZENÉNK" - SPARKS-INTERJÚ

A The Girl Is Crying in Her Latte energiája már-már mániás epizódra emlékeztet: tele van abszurd lódítással, széteső és újra összeálló illúzióval, mint amilyen Veronica Lake hajkoronájának megidézése futurisztikus eszközök segítségével – parádés riff minden kortárs hairfluencer munkásságára. Kim Dzsong-un DJ-ként tűnik fel, aki természetesen felülmúlja Skrillexet és Diplót. Az anything goes égisze alatt egy trendek nélküli közeljövő képe sejlik fel.

Az elragadó elmebajt tökéletes fordítással zárja a duó: a Gee, That Was Fun bizarr búcsúdal, amiben az introspekció is elérhető közelségbe kerül az ironikus megbánás témáján át – és ha a My Way derengene fel a dallamban, az sem véletlen.

a1030712576_10.jpgElőadó: Sparks 

Cím: The Girl Is Crying in Her Latte

Kiadó: Island Records

Megjelenés: 2023. május 26.

Műfaj: electro-pop

Kulcsdal: Gee, That Was Fun

 

 

9/10

Selmeczi Nóra 

https://recorder.blog.hu/2023/06/14/elragado_elmebaj_sparks_the_girl_is_crying_in_her_latte_lemezkritika
Elragadó elmebaj. Sparks: The Girl Is Crying in Her Latte (lemezkritika)
süti beállítások módosítása