Meddig lehet elmenni az őszinteségben egy dalszövegnél? – Klippremier! Gazsi Rap Show: Végletek

2023.06.04. 15:32, srecorder

g_1.jpg

Idén télen lesz 20 éves a Gazsi Rap Show, így idén érkezik a negyedik GRS-album, Az élet – minden eddigi közös és szóló kiadvány közül a 14. a sorban.

„Két éve beiratkoztam iskolám mozgóképszakos esti képzésére, ahol számos szoftvert megismertem és rengeteg dolgot kipróbálhattam. A vizsgamunkához érve tanári tanácsra az önarckép témakört választottam, amely ehhez a számhoz teljesen passzolt. Az önarckép témakört nem nagyon szokták mozgóképen feldolgozni, nekem meg kapóra jött, hogy két éve elkezdtem minden olyan szabadidős tevékenységemet felvenni, amiben trükközhetek a nézőpontokkal, mint az úszás, biciklizés, illetve a művészeti tanulmányútjaim. A klipben vannak animált analóg és telefonnal rögzített fotók is, amelyek szintén az életem és a szakmai munkásságom különböző pillanatait jelenítik meg, narrálva a dalt” – meséli a Gazsi Rap Show néven alkotó képzőművész-rapper, Szőke Gáspár a klipről.

„Maga a dalszöveg és nagy részben majd az album is azt az őszinte feltárulkozó önvallomást folytatja, mint a Szőke Klánról a Tékozló fiú, de sokszor túlmegy rajta, merthogy azt tesztelgettem az írása közben, hogy meddig lehet elmenni az őszinteségben egy dalszövegnél. Igazából eddig sem próbáltam nagyobbakat mondani, mint ami körbevesz, de ilyen közel még nem engedtem a hallgatókat, mint ennél, illetve a következő számoknál.”

„A beat a sajátom, a GRS beatarchívumból lett előszedve, a Hurrá Nyaralunkkal egyidős, de úgy éreztem, nem öregszik rosszul, így felhasználtam. Az eredeti verzió emekajji-alapra készült volna, de valahogy a dal, bár nem volt úgysem rossz, de nem akart könnyen összeállni – így született meg ez a verzió” – tette hozzá Gazsi.

Az album még idén érkezik, valamikor ősszel, jobb esetben késő nyáron. A 2019-es Gazsi Rap Show-albumról itt írtunk kritikát ("Rengeteg a jó sor, jó poén, meglepő fordulat; valamint egyszerűen tök jó arcnak tűnik."). Abban az évben Gazsi Aesztetikkel közösen is kihozott egy lemezt (Körök), tavaly pedig végre a testvérével, a producer Szőke Mátyással alkotott duója, a Szőke Klán is nagylemezzel debütált, A Lapos Földben a Doktor Monotonként is ismert pHLaT-tal (Osváth Sándor) adtak ki két éve egy dupla lemezt. Idén pedig az évfordulók is duplák: a Gazsi Rap Rap Show mellett Gazsi is jubilál, rapprojektje 20, ő pedig 40 éves lesz (a nyáron).

EZEK VOLTAK GAZSI RAP SHOW KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Gazsi Rap Show a Facebookon. Gazsi honlapja.

Fotó: Rittgasser István.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/06/04/klippremier_gazsi_rap_show_vegletek
Meddig lehet elmenni az őszinteségben egy dalszövegnél? – Klippremier! Gazsi Rap Show: Végletek
süti beállítások módosítása