Ethereal – Itt a Belau új dala az AIR egykori énekesnőjével

2023.06.02. 10:20, srecorder

belau_4.jpg

A nemzetközileg is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar most a legendás Moon Safari lemez női hangjával, Beth Hirsch-sel alkotott. Ennek végeredménye az Ethereal, amely nosztalgikus, álomszerű hangulattal szakít ki a szürke hétköznapokból.

A Belau hétéves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, több, mint 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak.

beth-hirsch.jpgBeth Hirsch. Fotó: Bethany Montecalvo.

A nemzetközi sikerekből pedig egyenesen következik, hogy egyre nagyobb nevekkel dolgozhatnak. Tavaly a Massive Attack Mezzanine című sötét remekművének egyik dalában (Dissolved Girl) éneklő Sarah Jay Hawley-val adtak ki közös dalt (Unimaginable), friss, Ethereal című számukban pedig Beth Hirsch volt a közreműködő, akit a francia AIR legendás Moon Safari lemezéről ismerhet a szélesebb közönség. „A Moon Safari az egyik legmeghatározóbb lemeze a maga műfajának, így külön öröm volt számunkra, hogy Beth igent mondott a felkérésünkre és megszülethetett ez a picit nosztalgikus, álomszerű dal, amely a közelgő lemezünk egyik üde színfoltja lehet” – mesélte a zenekar.

A Belau jelenleg a harmadik albumán dolgozik, amely előreláthatólag 2023 októberében lát napvilágot. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara az egyetlen, budapesti, július 8-ai Várkert Bazáros koncertje mellett idén többet között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Lengyelországban, Szerbiában, Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában lép színpadra. A Várkert Bazárban Hien és a nemrég a Recorderen is bemutatkozott elektronikus-dreampopos Maluridé is fellép előttük. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„ELKÉPESZTŐ EREJŰ, MEGHATÁROZÓ, KORSZAKOS ZENE” – A BELAU KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Belau a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/06/02/ethereal_itt_a_belau_uj_dala_az_air_egykori_enekesnojevel
Ethereal – Itt a Belau új dala az AIR egykori énekesnőjével
süti beállítások módosítása