Gyűrűk Ura és Gerilla Godzilla – Itt az első klip a King Gizzard & The Lizard Wizard új metállemezéről

2023.05.16. 17:59, srecorder

kinggizzard_1.jpg

A világ legtermékenyebb zenekara, az ausztrál King Gizzard & The Lizard Wizard elkészítette nagysikerű thrash metal lemeze, a 2019-es Infest The Rats’ Nest folytatását. Tavaly öt lemezt adtak ki, idén kettővel készülnek: egy metál- és egy technóalbummal. Itt az első klip a zúzósról.

PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation. Ez a King Gizzard & The Lizard Wizard lemezének új címe, ami június 16-án jelenik meg a zenekar saját kiadójánál. Ebből már azt is sejthetjük, milyen klipet kapott az első dal, a Gila Monster. Van benne varázslószekta, gerilla Godzilla, és hegytetőn tolt, villámló gitárszóló is. A rendezőcsapat a Gyűrűk Ura 4-et akarta beoltani egy régi fantasy videojátékba – sikerült. A billentyűs-másodénekes Ambrose Kenny-Smith metálhangja pedig különösen tökéletes:

„Amikor megcsináltuk a Rats’ Nestet, azt kísérletinek éreztük. Ez volt a zene, amin néhányan a bandából felnőttünk, de nem volt sose merszünk vagy önbizalmunk ilyet játszani korábban, szóval azt mondtuk, próbáljuk ki és nézzük meg, mi lesz belőle. És amikor megcsináltuk az albumot, azt mondtuk, „Baszki, miért tartott ez ilyen sokáig?” Annyira szórakoztató ilyen zenét játszani, és ezek a dalok élőben is nagyon működnek. Szóval mindig is tervben volt, hogy csinálunk még egy metállemezt” – mondta a zenekar énekese, gitárosa és fő dalszerzője, Stu Mackenzie, akinek Crohn-betegsége miatt félbeszakadt a King Gizzard tavalyi európai turnéja.

EMLÉKSZEL? ILYEN VOLT A KING GIZZARD AKVÁRIUMOS BULIJA.

A jammelős korszakába lépett zenekar úgy készített el ezt a lemezt is, mint tavaly a kimondhatatlanul hosszú című, Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava albumot, vagyis riffek és dalötletek nélkül mentek le a stúdióba, és ott minden nap megírtak nulláról egy számot. „Jameltünk, felvettünk mindent, és ezekből a témákból illesztgettük össze a dalokat. Felvázoltam a történetet, amit elmesélnek a számok, és kiporcióztam hét dalcímbe, egy rövid bekezdésben összefoglalva, hogy mi történik az adott számban.”

345436401_256914233470562_4021575332100826132_n.jpg

A King Gizzard a nyáron visszatér Európába, magyarországi dátum sajnos nincs, de el lehet őket csípni a szomszédban, augusztus 12-én, a szlovákiai Grape Fesztiválon, amit a Pohodához hasonlóan a trencséni repülőtéren rendeznek meg. A másik legközelebbi opció Köln és München, ahol augusztus 15-én, illetve 21-én játszanak az ausztrálok, jegyek ezekre is kaphatók kb. 43-45 eurós áron.

 

Ez pedig a borító és a számlista, a vinylen lesz egy mini-hangoskönyv is az album sztorijával, amit a King Gizzard-közeli ausztrál dalszerző-énekesnő, Leah Senior narrál. A lemezt IDE kattintva lehet előrendelni.

1. Motor Spirit – 8:33
2. Supercell – 5:06
3. Converge – 6:16
4. Witchcraft – 5:04
5. Gila Monster – 4:36
6. Dragon – 9:45
7. Flamethrower – 9:21
8. Dawn of Eternal Night feat. Leah Senior (Audiobook, VINYL EXCLUSIVE) – 14:22

attachment-king-gizzard-dawn-of-anihillation-lp.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/05/16/gyuruk_ura_es_gerilla_godzilla_itt_az_elso_klip_a_king_gizzard_the_lizard_wizard_uj_metallemezerol
Gyűrűk Ura és Gerilla Godzilla – Itt az első klip a King Gizzard & The Lizard Wizard új metállemezéről
süti beállítások módosítása