A King Gizzard & the Lizard Wizard lemondta a hátralévő európai turnéját a frontemberük súlyos betegsége miatt

2022.08.06. 09:49, srecorder

stu-mackenzie.jpg

A zenekar motorja, fő dalszerzője és szövegírója, hangmérnöke és producere, énekese és gitárosa, Stu Mackenzie először beszélt a Crohn-betegségéről.

Harmadszor marad el a King Gizzard & the Lizard Wizard bécsi koncertje, 2020-ban és 2021-ben a Covid miatt, most pedig azért, mert a frontemberük állapota rosszra fordult. Tegnap este még meg tudták tartani a prágai koncertet (a turné egyik legjobb setlistjével), de utána a zenekar kénytelen volt törölni a hátralévő európai koncertjeit, köztük a bécsi és a nyugat-európai bulikat is. „Kb. egy évtizede Crohn-betegséggel küzdök. Az a csoda, hogy eddig nem kellett lemondanunk egyetlen koncertünket sem. De most az egészségem elég rossz állapotban van, és sürgős kezelésre van szükségem. Mindig is titokban tartottam a betegségemet. Nem akartam, hogy ez határozzon meg. És talán nem is határoz meg, de mindenképp irányítja az életemet”írja Stu. A Crohn a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásos betegsége, súlyos hasmenéssel és hasi fájdalommal jár, és akár életveszélyes is lehet. Gyógyítani egyelőre nem tudják, csak a tüneteit enyhíteni. „Ez egy olyan fenyegető veszély, amely szinte minden nagyobb döntést befolyásolt a felnőtt életemben. Minden nap gondolok rá és ennek mentén tervezem az életemet. Tudom, hogy sok ember küzd krónikus betegséggel. Sajnálom. Ez kibaszott szívás.”

ILYEN VOLT A KING GIZZARD AKVÁRIUMOS BULIJA.

Stu ezután elnézést kért mindenkitől, aki jegyet váltott a turnéra, és megígérte, hogy amelyik koncertet csak lehet, újraszervezik. A jegyeket hétfőtől lehet visszaváltani. A bécsi koncert szervezői megpróbálják 2023-ban visszahozni a King Gizzardot, és azt kérték, aki teheti, ne váltsa vissza a jegyét, mert az legalább inflációbiztos. „Körbeutazni a világot és élőben zenélni embereknek minden este hatalmas kiváltság, és elképesztően hálás vagyok azokért a koncertekért, amiket lejátszhattunk Írországban, Horvátországban és Csehországban. Köszönöm a megértéseteket, és még egyszer, NAGYON sajnálom” – zárja sorait Stu.

A King Gizzard az eredeti tervek szerint szeptemberben folytatja a turnézást, és idén még három albumot terveztek kiadni.

fotó: Visionhaus/Corbis

https://recorder.blog.hu/2022/08/06/a_king_gizzard_the_lizard_wizard_lemondta_a_hatralevo_europai_turnejat_a_frontemberuk_sulyos_betegse
A King Gizzard & the Lizard Wizard lemondta a hátralévő európai turnéját a frontemberük súlyos betegsége miatt
süti beállítások módosítása