A Szigetelő Fesztivál segíti a bajba jutott Trafo Clubot

2023.05.10. 11:34, srecorder

fish.jpg

Szigetelő Fesztivál néven jótékonysági koncert lesz május 28-án a gödöllői Trafo Clubban.  A nap folyamán 11 magyar hardcore/punk zenekar fog fellépni, hogy a teljes bevétellel segítsék a szórakozóhelyet. A befolyó összegből a Trafo tetőszigetelését fogják megcsinálni.

A gödöllői Trafo Club még április közepén fordult segítségkéréssel a vendégeihez, mondván: a működésük ellehetetlenült. A nyílt levélből kiderült, hogy a Covid alatti időszakban a megtakarításuk elfogyott, a rezsiár növekedésével pedig jelentős tartozásuk keletkezett. Ezért a nyilvánossághoz fordultak annak érdekében, hogy a köztartozást ki tudják fizetni, és a hely gépészetét az áramfogyasztás csökkentése érdekében korszerűsítsék.

A Trafo Club fennállása óta rengeteg kulturális eseménynek, gyerekprogramnak, és legfőképp könnyűzenei koncertnek adott otthont. Így aztán az elmúlt hónapban rengetegen segítették a házat, többek közt licitálásra felajánlott relikviákkal és jótékonysági koncertekkel. Így tesz most az AKM Management is, akik már korábban is szerveztek jótékonysági fesztivált, például 2010-ben a tiszai árvízkárosultak megsegítésére. A koncertszervező cég ezúttal a FISH! zenekarral karöltve hozott létre egy eseményt május 28-ra Szigetelő Fesztivál néven.

A Trafo Clubban 11 hardcore/punk zenekar fog fellépni, nevezetesen az Another Way, a Beerzebub, a Counter Clockwise, a FISH!, a Kies, a Mirror, a Subcribe tagokból álló Rage Against The Machine tribute zenekar, a Satelles, a Stubborn, a Tiansen és a Touch. Minden együttes 30 percet lesz színpadon, és a teljes bevételt a Trafo Club kapja, melyet a ház tetőszigetelésére költenek.

„Az enyhe lejtésű betontetőre anno faszigetelés került, ami az évek folyamán elkorhadt” – mondta el Pecze Péter, a Trafo Club tulajdonosa. „A hungarocell jelenleg ázik, ezért szükség van rá egy zárórétegre. Ezzel elérjük azt, hogy a fűtési szezonban nem szökik ki a meleg az épületből. A tetőszigetelés anyag- és munkaköltsége nagyjából egymillió forint.”

A fesztiválra a jegyértékesítés elkezdődött. Az elővételes belépő 4000 forintba, a helyszíni jegy 5000 forintba kerül. Ezen a linken pedig bárki támogathatja a kultúrházat támogatói jegy megvásárlásával. JegyvásárlásFacebook-esemény.

szigetelo_fesztival.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/05/10/a_szigetelo_fesztival_segiti_a_bajba_jutott_trafo_clubot_615
A Szigetelő Fesztivál segíti a bajba jutott Trafo Clubot
süti beállítások módosítása