HAIL.DEMO #18 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2023.05.02. 16:30, trecorder

hail_18.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független 
kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

keeymen_2_promo.jpgThe Keeymen: The Keeymen 2
(DraZe Records, 2023)

A DraZe Records kiadásában megjelent a The Keeymen zenekar második albuma vinylen. Instrumentális surf-rock a Balaton partjáról. Napfürdőzés a vízen, és egy képeslap a haveroknak. Kellemes hanghullámlovaglást kívánunk!




emcsi_janus.jpgEmcsi: Janus
(EXILES, 2023)

Ha a teljességből elveszem a teljességet, csupán a teljesség marad. Janus, a kezdet és a vég, az átalakulás istenének éleslátását hívtam segítségül; emlékeimet összemostam, majd átszitáltam, így alkottam új történeteket a szitában maradt kiszűrt zajokból, és az azon átfolyt hömpölygő hangokból. Történeteket, amelyek, mint minden anyag, teljesek töredékességükben, hibáikban és maradványaikban, teljesek szétdarabolva, összegyúrva és kifordítva. Egy utazás, áttűnés és transzformáció egy vízióból a másikba, teljességből a teljességbe, folyamatos mozgásban, a kettősség egységében.

vilaghb.jpgZækar: VilágHB
(XLNT Records, 2023)

A VilágHB egyáltalán nem konceptalbum, nincs egy magától értetődő vezérfonala, a dalok inkább a különféle hatásoknak azt a sűrű váltakozását tükrözik, aminek a házibuli méretűre zsugorodott Föld lakói percről percre ki vannak téve. Egyszerre van itt jelen János vitéz-retró, merengős folk-jazz, gregorián himnuszra énekelt Weöres Sándor, Cseh Tamás ihletettségű kivándorló-drum'n'bass és lustálkodós hiphop. Csapódunk, akár egy házibuliban, dugnak a kertben, hánynak az ágyon, jól is érezzük magunkat, de nehezen lehetne leírni, hogy valójában mi történik.

con_cover_full_1920.jpgChristopher Waver: Connectionism
(PLUTO Sound, 2023)

Az album fő inspiráló témája a memória és az emberi agy; hogyan torzulhatnak és halványulhatnak el az emlékeink az idő múlásával megváltoztatva a teljes valóságérzetünket. A tematikai inspirációkon felül a lemez tele van tűzdelve AI-generált beszéd- és énekhangokkal, amik majdnem minden számban szerepet kapnak. A dalok főként a klubos, 4/4-es keretet követik, de a történetmesélő megközelítés miatt inkább otthoni hallgatásra szánt anyag készült. A lemezen szerepel a Bearings, a 2022 szeptemberében megjelent első kislemez és a Waters of Cadenza, ami a PLUTO tavalyi INFINITY válogatásalbumán is rajta volt.

 
Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

haillogok_1_2_1_4_1_3_1.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2023/05/02/hail_demo_18_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #18 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása