Tényleg nem csak bulvársztár. Tóth Andi: Last Album (lemezkritika)

2023.04.24. 10:28, RRRecorder

toth_andi_tuti_1.jpg

Tóth Andi azért mondott búcsút az éneklésnek (többek között), mert úgy érezte: inkább bulvársztárként kezelik, mintsem előadóként. Mi viszont tényleg a Last Albumról írunk, és egy szó sem lesz arról, hogy kivel miért szakított. Ez a kritika először a Recorder magazin 103. számában jelent meg.

„Az értelmező szótár Tóth Andival illusztrálhatná a „popsztár” szócikket” – írtuk 2021-ben, hozzátéve, hogy „a dalai egyelőre kevésbé átütőek”. Miután bejelentette, hogy abbahagyja az éneklést, kiadott még egy utolsó albumot, amin végre egy kompetens producer, Somogyvári Dániel volt a társa.

A Last Album igazolja, hogy hülye volt a világ, hogy énekesnő helyett bulvársztárként kezelte Tóth Andit: jól, a dal kívánalmainak megfelelően váltogatja a fátyolosan érzéki/szomorú és klasszikusan hajlítgatós R&B-éneklést, a kortárs pop a kiejtést szabadon kezelő kifejezésformáit (elnyelt szavak satöbbi); ha kell, jamaicai módra reszelős vagy rappesen ritmizál.

A számok nagy részéből azonban hiányzik a Néztek egyértelmű slágeressége; a szórakoztatóan beszólogató Trapenele erősen kiugrik az albumból. A legmeglepőbb pedig az Amikor még: a kíséret szinte ambient, Tóth Andi pedig klasszikus dívás ízeket hoz a többi mellé. Jó lenne, ha visszatérne majd az énekléshez, mert egy jó, de csak ritkán igazán erős albumnál több van benne.

toth_andi.jpgElőadó: Tóth Andi

Cím: Last Album

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2023. április 9.

Műfaj: R&B

Kulcsdal: Trapenele

 

 

7/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/24/toth_andi_last_album_lemezkritika
Tényleg nem csak bulvársztár. Tóth Andi: Last Album (lemezkritika)
süti beállítások módosítása