Tavaszköszöntő funky – Dalpremier! Muck Éva: I Moog You

2023.04.21. 07:23, srecorder

muckeva_1.jpg

A tavasszal feltámadó életkedv és energia ihlette Muck Éva basszusgitáros új számát, az I Moog You-t, melyben a visszatérő zenészbarátok mellett a címben is említett szintetizátor kapta a főszerepet.

Muck Éva 2015-ben nyerte meg a Queen of Strings nevű nemzetközi versenyt, utána pedig elkezdett saját számokat is írni. Annak idején nálunk mutatkozott  be első, soulos-jazzes, igazán remek EP-jével (Born Free), majd a Magyarradarunkra is felkerült, első önálló nagylemeze pedig 2017-ben jelent meg Bassology címmel. Tavaly a live studio session sorozatának utolsó részéről, a slappelős Stuart Clayton-gyakorlatra épülő Mark King Style videójáról is írtunk. A virtuóz basszusgitárjáték és a műfaji eklektika azóta is megmaradt zenéjében, az I Moog You táncos-funkys hangulata hűen tükrözi a popot, neo-soult, jazzt és hiphopot is keverő basszusgitáros egyéniségét.

A felvételen producerként és szaxofonon is közreműködik Garay Anna Elza, akivel Éva a Lady/Bird albumfelvételein barátkozott össze. A személyes kötődés (Éva édesapja, Muck Ferenc a szaxofon hazai virtuóza) miatt fontos volt számára, hogy ez a hangszer is szerepet kapjon a dalban. A dal középpontjában azonban a hetvenes években gyártott, Minimoog Model D, a világ talán legismertebb szintetizátora áll, melyen Márkosi Joci játszik, dobokon pedig a szintén állandó közreműködő Kaszás Péter hallható. (A mastering Szőke Csaba munkája, a dalhoz készült borítót Ilana Zholobovsky digitális művész készítette.)

 

Muck Éva a Facebookon. Instagramon.

fotó: Suggah Productions

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/21/tavaszkoszonto_funky_dalpremier_muck_eva_i_moog_you_basszusgitar
Tavaszköszöntő funky – Dalpremier! Muck Éva: I Moog You
süti beállítások módosítása