A lírai én besétál a tóba. Szlimmy X Loki: Arctáncoltató (lemezkritika)

2023.04.21. 07:30, RRRecorder

szlimmy.jpg

Az önazonosság témáját a korábbinál slágeresebb dalokban járja körül a közreműködőként is jól ismert Szlimmy és Loki második albuma, ami meglepetésekkel is szolgál. Ez a kritika először a Recorder magazin 103. számában jelent meg.

Szlimmy eddig jobb volt közreműködőként (Lil Frakk, Hundred Sins, kristoaf), mikor szétfolyó rapje kontrasztot képezett másfajta hangokkal; állandó producertársával, Lokival készült első albuma, a Dűnék túl egysíkú volt. A Dűne-sorozat alakváltoztató lényeiről elnevezett, az önazonosság témájára épített új album mindkettejük számára szintlépés. Határozattabbak, erősebbek az alapok, slágeresebbek a dalok, bár kerülik az OTL-féle egyértelmű hatáskeltést.

Szlimmy sokszínűbb, bár ez nem mindig jó (például a Kivagyokban zavaróan idézi meg Beton.Hofit); több popérzékeny dallamot is hoz. Pont, mire sok lenne, a lemez kilép a trap / mumble rap keretei közül: a második felében több szám a house felé fordul, ami jól áll nekik. Az Éjszaka pedig egy lassú, depresszív és a giccshatáron ügyesen egyensúlyozó szép szintis dal, könnyen érthető szöveggel: egy beszélgetés után a lírai én besétál a tóba – de ő a „negatív/lehúzó én” volt úgyis. Több ilyen meglepő, de önazonos dallal még jobb lehet majd a Szlimmy–Loki páros.

szlimmy_arctancoltato.jpgElőadó: Szlimmy X Loki

Cím: Arctáncoltató

Kiadó: Escape Plan Recordings

Megjelenés: 2023. április 21.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Éjszaka

 

 

7/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/21/szlimmy_x_loki_arctancoltato_lemezkritika
A lírai én besétál a tóba. Szlimmy X Loki: Arctáncoltató (lemezkritika)
süti beállítások módosítása