„Szeretném a boldogságom máshol is megtalálni 10 évnyi spzés után” – Lemezpremier! Tat: 42

2023.04.20. 12:08, srecorder

tat-farseers.jpg

42 számos nagylemez, ami 4. hó 20-án jelenik meg? Ilyen is csak egy Douglas Adams-fanatikusnak juthat eszébe. És tényleg! Ha az élet értelme nem is, de a privát boldogság keresése és az intuitív alkotás féktelen öröme mindenképp ott van a Farseers kollektíva beatmakere, Tat első nagylemezén. Élőben felvett SP beatek, kis freestyle a mikrofonba, és a legminimálisabb effort egy-egy számért, amiből mégis igazi életöröm születik.

Többször is írtunk már elismerően Tat instrumentális hiphop kiadványairól a Recorderen (például itt, itt és itt). Váncza Mihály „mindig izgalmasan tekeri ki és nyikorgatja meg a jazzes boom bapet, és meglepő ötletekkel üti fel az instrumentális hiphopból ismert megoldásokat” – mondtuk, és nincs ez másképp első nagylemezén sem, ami digitális megjelenésként rögtön dupla lett, a Spotify ugyanis nem enged megjelentetni ilyen sokszámos albumokat.

„Nagy kedvencem a Galaxis útikalauz stopposoknak, innen ered a 42 számos album ötlete. Szerettem volna kihasználni, hogy az új MK2-es SP-n fel lehet venni élőben az összes padot (a régebbin max. 4 mono csatornát lehetett), így született az ötlet, hogy legyen ez egy intuitív, pillanatok alatt összecsapott beatekből létrejövő projekt, hogy mi, akik csináljuk, örömünket leljük benne, és ne legyen az egészből egy meló” – meséli Váncza. „Sok beatet, rapet élőben vettünk fel az SP-n. Párat jobban kidolgoztunk a Messzelátó stúdióban Budafokon. Az biztos, hogy akinek tetszett és arra járt, azzal egyből összeütöttünk egy zenét és nem szégyelltünk semmit rárakni az albumra. A borítóra villám került a bringám, mutatva nekem is a kiutat a füstös stúdióból a napfényre, mert szeretném a boldogságom máshol is megtalálni 10 évnyi spzés után.”

Majd hozzáfűzte: „Ez egy vallomás, hogy már nem érdekel, nem fogok és nem is akarok művészi babérokra törni. Szeretnék egészségesebb életet élni, lenyugodni, családot alapítani… Viszlát és kösz a halakat!”

Szaxofonon Tégla, dobon treeduck, SP404-n vervs, csnts, don C, YMYLYT, inka, slimface és Fangs, scratchcsel leplezett, zajokkal garfield, szövegekkel pedig Adamish AKA Lxcrn, Absentmindstate, Sullivan, LA, és PadaOne működik közre a lemezen.

 

Farseers a Facebookon. Tat a Soundcloudon.

Fotó, borító és albumvideó: Fadrian.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/20/lemezpremier_tat
„Szeretném a boldogságom máshol is megtalálni 10 évnyi spzés után” – Lemezpremier! Tat: 42
süti beállítások módosítása