„Hiszünk abban, hogy a garázsrock nem halott” – Magyarradar: SPELLL

2023.04.19. 14:25, srecorder

spelll3.jpg

Csajfrontos zenekar, jó energiák, és szörfös garázsrock, amitől könnyebbnek érződik az élet: először itt, a Recorderen, majd élőben április 23-án, a holland The Vices előtt is bemutatkozik a 2021 végén feloszlott skeemers utódzenekara, a SPELLL.

Mikor indult: 2021. augusztus.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Juhász András – gitár, Fekete Norbert – gitár, Ferenczi Szoni – ének, Lőrincz Balázs – basszusgitár, Király Levente – dob.

Stílus: garage rock, surf.

Hatások: Blink-182, Together Pangea, Bleached, Fidlar.

Kiadó: Nincsen kiadónk, DIY a zenekar.

Történet: A zenekar 2021 augusztusában indult, akkor még egy másik felállásban. Ekkor néhány hónapja hagytuk abba a zenélést a skeemersszel és hárman úgy döntöttünk, hogy másik zenekarba fogunk. Egy év számírás és néhány tagváltás után 2022 szeptemberében érkezett a zenekarba Lőrincz Balázs (The Bluebay Foxes) basszusgitáros, majd végül a bolygó kapitánya 2022 novemberében jött létre, amikor hosszas keresgélés után Király Levente (The California Nightmares) ült be a dobok mögé. Azóta folyamatosan írjuk a dalokat és várjuk hogy hangosakat zenélhessünk különböző klubokban.

Megjelenések: Az első single július környékén várható, de április 23-án már lehetőséget kaptunk bemutatkozni a Dürer Kertben a holland The Vices előzenekaraként. Gyertek el!

spelll.jpg

Küldetés: Mi nagyon hiszünk abban, hogy a garázsrock nem halott, hogy van mondanivalója és helye a hazai és a nemzetközi zenei palettán is. Mi minden mérgünket, boldogságunkat, bánatunkat, frusztrációnkat ezekbe a dalokba toljuk, amitől egyértelműen könnyebbnek érződik az élet. Ezt szeretnénk átadni a népeknek, akik jönnek a koncertjeinkre.

Jövőkép: A legjövőbbképünk Los Angelesben játszani, ami ennek a zenei zsánernek a bölcsője. De már attól is elképesztően boldogok leszünk, ha sok budapesti klubban léphetünk fel rendszeresen, fasza zenekarokkal.

Mellékprojektek: Király Levente: The California Nightmares.

Szexepil: Csajfrontos zenekar, jó energiák!

Legnagyobb eredmény, elismerés: A múltkor a próbaterem tulajdonosa írt nekünk egy sms-t, hogy egy amerikai dobos srác hallotta ahogy próbálunk és megkérdezte tőle, hogy kik ezek mert baromi jó! :D

„ÚGY ÉREZTEM, A SZEMEM ELŐTT OMLIK ÖSSZE, AMIT HAT ÉV ALATT FELÉPÍTETTÜNK” – BÚCSÚINTERJÚNK A SKEEMERSSZEL

 

SPELLL a Facebookon.

Fotók: Mészáros Áron.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/19/_hiszunk_abban_hogy_a_garazsrock_nem_halott_magyarradar_spelll
„Hiszünk abban, hogy a garázsrock nem halott” – Magyarradar: SPELLL
süti beállítások módosítása