Világtalan út a vakvilágba – Klippremier! egy5egy: Napnál előbb

2023.04.17. 10:47, srecorder

egy5egy-napnalelobb.jpg

Színházi estre készül, új albumán dolgozik, nyáron pedig a Fishing on Orfűn is bemutatkozik az egy5egy, akik 2022 őszén hozták ki első nagylemezüket. A Szépek voltak egyszerről már két klipet is bemutattunk a Recorderen (Lila pulóver, Szerelmes ember), most pedig itt a harmadik is, a kiégésbe, középszerűségbe fulladásról szóló Napnál előbb.

A budapesti alterzenekar már hét éve létezik, de csak 2021-ben tűnt fel a zenei színtéren, amikor vigaszágon bekerült az Öröm a Zene! tehetségkutató szarvasi állomásának döntőjébe. Azóta kihozták első nagylemezüket, országszerte turnéztak a 30Y és az Esti Kornél előzenekaraként, most pedig első önálló budapesti koncertjükre készülnek.

EGY5EGY AZ ESTI KORNÉL KEDVENC 2022-ES ZENÉI KÖZÖTT

A Szépek voltak egyszerre az elmúlt év legfontosabb dalait válogatták össze, és ezzel le is zárták a „gyerekkorukat”. Az albumhoz most utólag még egy klip forgott a Lila pulóver absztrakt animációja, valamint a Szerelmes ember lazulós, zenélős videója után, amit szintén Antos Krisztofer (NG Stúdió) rendezett. „Amikor Krisztofer megkeresett minket azzal, hogy van egy klipötlete a Napnál előbb című dalunkhoz, akkor kissé meglepődtünk, nem terveztünk több megjelenést a nagylemezhez, már kissé más utak felé nyitunk zenekarilag, zeneileg közben. Viszont ahogy meghallottuk az ötletet, egyöntetűen azt éreztük, hogy ezt nem szabad veszni hagyni, meg kell csinálnunk a Napnál előbb klipet, mielőtt lezárjuk a Szépek voltak egyszer tematikát” – mondta a zenekar.

A két frontemberes egy5egy egyik énekese és basszusgitárosa, Pálocska Viktor így mesélt a klipről: „Számomra ez a klip egy olyan embert mutat be, akit elnyel az a környezet, amiben eddig komfortosan érezte magát. Egyszerre jut eszembe a kiégés, vagy egy középszerűségbe kifutó életút, de pozitívabb oldalról akár az önmagunkon való túllépés menete is. Antos Krisztofernek is biztos megvan a maga koncepciója a Napnál előbb klipjéről, hiszen ő rendezte, és nem mellesleg gyönyörű munkát végeztek a csapattal. Imádtam velük a közös munkát, mert sosem forgattunk még klipet. Mindig öröm új dolgokat megélni, főleg ilyen elhivatott, de mégis jó kedélyű emberekkel. Fontos számunkra az a fajta kölcsönös öröm, amit egy zenekarként adhatunk, és a közösségünktől pedig hatványozottan visszakaphatunk.”

„Az alapkoncepciót én találtam és dolgoztam ki, viszont az eredmény nem lett volna ilyen, ha a többiek nincsenek, név szerint Török Betti, aki a zenekar menedzsere, de emellett a gyártást is vitte, Nemes Áron, aki nélkül nem lettek volna így bevilágított szettek és emellett kameratechnikusi feladatokat is ellátta, Balogh Roland, aki a hangom volt a forgatáson és figyelt, hogy teljesen ne essek szét, illetve Kovács Anna, aki amellett, hogy a forgatáson is segített, végül ő vágta és fényelte a klipet” – mondta Antos Krisztofer, a klip rendező-operatőre.

A zenekar ezzel a klippel lezártnak tekinti életének egy meghatározó időszakát, és jelenleg már a második albumán dolgozik a Kispál és a Borz-billentyűs Dióssy Ákos mentorálásával, produceri munkájával. Az új lemez leghamarabb karácsonykor jöhet ki, de május 4-én már kislemezzel jelentkeznek, május 6-án színházi esten szólaltatják meg régi és új dalaikat a Marczibányi Téri Művelődési Központban (jegyvásárlás, Fb-esemény), nyáron pedig a Fishing on Orfűn debütálnak.

"MÁR AZ ELSŐ LEMEZÜKÖN VAN SLÁGER": AZ ESTI KORNÉL GITÁROSA AZ EGY5EGYRŐL.

 

egy5egy a Facebookon, Instagramon, TikTokon, sőt, honlapjuk is van.

fotó: Volkó Martin

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/17/klippremier_egy5egy_napnal_elobb
Világtalan út a vakvilágba – Klippremier! egy5egy: Napnál előbb
süti beállítások módosítása