„Űrszintivel világít a háttérben” – Lemezpremier! :nepaal: Protoaeolianism

2023.04.09. 08:31, srecorder

nepike.jpg

Újabb szupergroupféleség és újabb remek lemez a pátyi Psychedelic Source Records jóvoltából. Lemezbemutató és élő debüt ma a Gólyában, albumhallgatás pedig minden Hawkwind- és Yuri Gagarin-rajongónak erősen ajánlott!

„A nepaal 2021 tavaszán alakult, amikor Strausz (bass) előhalászott néhány erősítőt meg kütyüt a faterja hagyatékából, hogy tesztelgessünk. Teljesen véletlenszerű együttállás alakult, egy Pilot Voyager-szerű keménymaghoz hozzáadódott egy Benus Kriszti billentyű és egy Ambrus Bence–Kalamár Ádám noise gitározás fúzió. Ez lett a Black Batik. A zenéhez arányos visszhangosság éjjeli fényként odavonzott mindenféle külföldi lemezkiadókat, aminek a vége az lett, hogy egy amerikai, egy angliai és egy német kiadó is beszállt a vinylbe, amiből még repressing is készült. Cserébe viszont soha nem álltunk még színpadon együtt ilyen alakzatban” – vázolta a borítóért is felelős Ambrus Bence a :nepaal történetét.

„HA ZENÉLÜNK, ABBÓL ÁLTALÁBAN LEMEZ LESZ” – INTERJÚNK A PSYCHEDELIC SOURCE RECORDSSZAL.

„Az új anyag (Protoaeolianism) kicsit más jellegű lett. Rövidebb, tömörebb és más kabala-tehetségeket vonultatunk fel és csak egyet, Bíró Marci (Karak, Piss Cristals, Wolf Shaped Clouds, Norms stb.) tiszteletreméltó személyében, aki most űrszintivel világít a háttérben. Szóval egy tömény, konkrét anyag lett, és a maga negyvennéhány percében ez nem is baj, mert egy pillanatot sem fog unatkozni, aki szereti a D-moll modálisokat sok fázisváltó és kompressziós hatással színezve, de egy viszonylag remek ritmusszekcióval az előtérben. Szeretettel ajánljuk annak, aki régen sokat hallgatott Frozen Planet 1969-t, korai Hawkwindot, 3rd Ear Experience-t vagy a svéd Yuri Gagarint.”

A :nepaal április 9-én, azaz ma, a Gólyában tartott húsvéti pszichedelikus matinén mutatja be új lemezét és lép fel először élőben, az instrumentális poszt-prog-psych-rockos Der Neue Planet, az erősen fuzzos space és krautrockot játszó osztrák Speck, valamint a vintage pszichedelikus rocker Smokemaster társaságában. Facebook-esemény.

 

A PSYCHEDELIC SOURCE RECORDS KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Psychedelic Source Records a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/09/lemezpremier_nepaal_protoaeolianism
„Űrszintivel világít a háttérben” – Lemezpremier! :nepaal: Protoaeolianism
süti beállítások módosítása