Vasárnap Soft Moon és Trace Amount a Dürer Kertben!

2023.03.30. 19:57, FRecorder

the_soft_moon_photo_1_andrea_rigano_bw.jpg

Poszt-punk, szintipop, industrial metal és darkwave. Mindez két amerikai zenekar, a Soft Moon és a Trace Amount prezentálásában április 2-án, a Dürer Kertben.

A hivatalosan az amerikai Luis Vasquez szólóprojektjeként működő, de élőben trióként fellépő The Soft Moon a totális zenei kiszámíthatatlanságáról híres: lemezein békésen megfér egymás mellett a szomorú poszt-punk, a slágeres, kifejezetten rádióbarát szintipopszerűség, a melankolikus darkwave és a zakatoló industrial zúzda (jó, azért van, ami már szerinte is sok lenne így, egy név alá bezsúfolva, emiatt jöhetett ki az extra experimentális A Body Of Errors album 2021-ben Vasquez saját neve alatt). Már a műfajok közt szabadon ugráló lemezeket hallgatva is sejthető, hogy a koncertjeik sem éppen egyhangú, unalmas események: ezt már Budapesten is bizonyították több alkalommal, most vasárnap pedig több évnyi kihagyás után újra meggyőződhetünk róla.

A koncert gerincét jó eséllyel a tavalyi album, az eklektikát, ha lehet, egy fokkal még a korábbiaknál is továbbvivő Exister adja majd, a felvezetésért pedig a brooklyni illetőségű (és amúgy a Coarse nevű poszt-hardcore duóban is aktív) Brandon Gallagher szólóprojektje, a Trace Amount felel, ami a Godflesh- és Author & Punisher-féle zajos, monoton industrial metalt gondolja tovább.

Facebook-esemény. Jegyvásárlás.

https://recorder.blog.hu/2023/03/30/vasarnap_the_soft_moon_es_trace_amount_a_durer_kertben
Vasárnap Soft Moon és Trace Amount a Dürer Kertben!
süti beállítások módosítása