Multimédiás Könyvtár és Klub a Zene Házában

2023.03.30. 11:29, trecorder

magyar_zene_haza_1.jpg
(X) A Zene Háza kiváló koncert- és programfelhozatala, illetve színvonalas kiállításai mellett az épület második emeletén is egy igazi kuriózum található: a Multimédiás Könyvtár és Klub gyűjteménye ugyanis az országban egyedülálló módon csak a könnyűzenére, pontosabban a pop-rockra, a jazzre, a bluesra és a népzenére fókuszál.

A Multimédiás Könyvtár a legkülönbözőbb fizikai hanghordozókon teszi elérhetővé és hallgathatóvá a magyar poptörténelmet, emellett a Hungaroton lemezkiadó archívuma digitalizált formátumban is böngészhető nyolc munkaállomáson, melyeken más értékes adatbázisokhoz, sőt filmarchívumokhoz is hozzáférhetünk. A zenei szakirodalom tekintetében egyre bővülő könyvállománnyal – a nyomtatott kötetek mellett számos digitalizált kiadvánnyal – büszkélkedhet, de régi és kurrens magazinok is megtalálhatóak itt: a hazai zenei szaklapok mellett külföldiek (The Wire, Shindig!, Rolling Stone, Record Collector és Mojo, és hamarosan az Uncut legfrissebb számai) is.

Amik viszont igazán egyedivé teszik a könyvtár állományát, azok a páratlan magángyűjtemények: kutatható itt különböző hagyatékok mellett Simon Géza Gábor jazzkutató kollekciója, de Oroszi Iván, a koncertplakátok legelhivatottabb hazai gyűjtője is a Ház könyvtárát választotta poszterei új otthonának.

A Könyvtár programkínálatában könnyűzenei szabadegyetemek, rockfilmklubok, könyvbemutatók és élő zenés előadások is megtalálhatók. Ne maradj le a tavaszi eseményekről!

2023. március 30. Cappuccino projekt: Az utak kifürkészhetetlenül rögösek – lemezbemutató
2023. április 6. Poptörténeti talkshow: Nekünk írták a dalt! – A médiumok tere. Vendég: Bajnai Zsolt
2023. április 11. Rockfilmklub: Elvis on Tour (1972). Vendég: Bihari Balázs

Értesülj elsőként a Zene Háza Könyvtárának eseményeiről, híreiről a zenehaza.hu oldalon vagy csatlakozz a könyvtár Facebook-csoportjához!

https://recorder.blog.hu/2023/03/30/multimedias_konyvtar_es_klub_a_zene_hazaban
Multimédiás Könyvtár és Klub a Zene Házában
süti beállítások módosítása