Lemezpremier! Black Muerte Club: Life Is Not For Beginners

2023.03.15. 11:13, srecorder

bmc.jpg

A magát (nevükből adódóan) poszt-mexikói rocknak nevező Black Muerte Club a chill, a pszichedélia, és a garázsrock játékos dimenzióiban mozog. A The California Nightmares, a Bonilevine és a Minimachines tagjaiból alakult trió első nagylemeze itt, a Recorderen debütál, élőben pedig április 6-án a RIFF-ben is bemutatják a Life Is Not For Beginners-t.

A BMC tagjai ismerősek lehetnek azoknak, akik az underground szinteken is követik a hazai gitárzenei életet: Gyarmati Balázs (basszusgitár/vokál) a The California Nightmaresben, Iklódi Tomi (dobok) a Bonilevine-ban zenél, Tájnel Ákos (gitár/ének) pedig korábban a Minimachinesben játszott együtt Balázzsal.

A trió eredetileg egy koncertre állt össze 2020 nyarán a Pontoonon, az akkor még beugrósnak számító Iklódival, de végül úgy alakult, hogy együtt maradt a zenekar, a tagok véglegesedtek és több budapesti és vidéki koncertet követően elkészültek első nagylemezükkel is. A rögzítés és a keverés Csatáry Ádám, a MADMIKE frontemberének munkája, a dalok pedig Dobos Máté stúdiójában kerültek felvételre Budapesten, 2022 őszén. A lemezbemutató koncert április 6-án, a RIFF-ben lesz a Morrow Night és a Bandeath társaságában. Facebook-esemény.

 

Ákos és Balázs a dalokról:

Keep On Going

GyB: Szexi intró, ami eredetileg wahpedálos basszustéma volt, viszont a clean gitár és a basszus unisono ad neki egy kis keleti vibe-ot. A riffelgetős outrot imádom élőben játszani, Áki egyik legjobb ötlete volt.

TÁ: Kudarcokkal tele van az élet, nem szabad a mindennapok sérelmeiben ragadnunk, tovább kell lépni. Fontos, hogy ne ragadjunk le. Mindig menni kell előre, fejlődni kell; a fejlődés a boldogság ebben az életben.

Above It All

GyB: A stoneres intróról kapta a nevét a szám (a munkacíme Stonerbird volt), de az egész egy óriási parádé, a groove-os verzén át egy polkás bridge-en keresztül jutunk el a végső zúzdáig. Kedvenc feature-öm, hogy utólag vettem észre, hogy nem tompítottam rendesen az elején, ami az All Them Witches Lightning At The Door lemeze nyersességére emlékeztetett, szóval muszáj volt megtartani. „Klasszik elb*szásokból lesznek a jó dolgok”-story.

TÁ: A pénz uralta kapitalista világról szól. A felső tízezerről, akik könnyedén mozgatják a szálakat és hitetik el a kispolgárral, hogy van kiút a helyzetéből, van kiugrási lehetőség a társadalmi szintjéről, de ez valójában csak keveseknek adatik meg.

black-muerte-club.jpgFotó: Szijj Réka.

Bright Side Of The Soul

GyB: Klasszik finoman kezdődő trip, ami fokozatosan nyílik ki dinamikában, majd peak, és utána mehet is a tánc, miközben Áki pergeti neki az epik szólózgatást. Egyértelműen az egyik kedvencem.

TÁ: GyB kezdő basszustémájából indult az egész szám. Az élet melankóliájáról szól, amiben meg kell találnunk a szépséget. Figyeljünk oda a lelkünkre és segítsük egymást át a nehézségeken.

Just Carry On

GyB: Ez a szám, ahol a vibe és a szöveg teljes szinkronban vannak. Na meg az a Black Sabbath-os menet a végén. Teljes extázis!

TÁ: Ez egy (indián) óda az emberek tudatos struccpolitikájáról. Nézz körül, esik szét minden, tombol az anyatermészet és már a kanyarban a vízözön, de mi mintha nem lenne holnap, éljük tovább a mindennapjainkat.

Chill Down The Haste

GyB: Jelenleg a kedvenc számom, van benne egy nagyon érdekes post-indie (asszem beütés), és a refrénben történő riffelés. Ha valamit nagyon szeretek játszani, akkor…

TÁ: Ez a feleségemmel való szerelmi történetünk egy szelete, és a szép közös jövőért való tenni akarás balladája.

 

Black Muerte Club a Facebookon.

Polaroidfotó: Tájnel Zsanett.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/15/premier_black_muerte_club_life_is_not_for_beginners
Lemezpremier! Black Muerte Club: Life Is Not For Beginners
süti beállítások módosítása