„Erre mindig emlékezni fogunk” – Premier! Platon Karataev: Vízből van (Live at Budapest Park)

2023.03.13. 12:10, srecorder

platon-budapest-park.jpg

Erősen kezdte az évet a Platon Karataev: kihoztak egy spéci VHK-feldolgozást, majd felléptek a legfontosabb európai showcase fesztiválon (Eurosonic), miközben gőzerővel készülnek a következő nagylemezükre, és persze a májusi, Thy Catafalque-kal közös nagykoncertjükre is a Budapest Parkban. Utóbbira hangolódhatunk rá most egy tavaly őszi felvétellel, amin a Vízből van ragadja magával a közel telt házas Park közönségét.

„Egy nagyon hosszú és intenzív időszak lezárása volt ez a Budapest Parkos koncert, ahol a Vad Fruttik előtt nyithattuk az estét. Tavaly januárban jelent meg a Partért kiáltó, játszottunk a Roadburnön, volt egy tíz állomásos európai turnénk és végigkoncerteztük a fesztiválszezont, a Kolorádón, Bánkitón, VOLT-on is a nagyszínpadon zenélhettünk. A tavalyi volt az első fellépésünk zenekarként a Parkban, erre mindig emlékezni fogunk, még soha nem játszottunk ennyi ember előtt” – mesélte Balla Gergely, a Platon Karataev (egyik) énekes-gitárosa a videóról.

„HA ÁTÉLTED, HOGY FELLIBBEN A FÁTYOL, UTÁNA MINDIG AMÖGÉ SZERETNÉL BETEKINTENI” – PLATON KARATAEV-INTERJÚNK.

„Most május 11-én a Thy Catafalque-al térünk vissza ide egy co-headline koncert keretein belül, nagyon izgatottak vagyunk a párosítás miatt, ha elsőre talán nem is annyira magától értetődő a kapcsolódás, azt gondolom, hogy mindkét projektben ugyanoda nyúlnak a dalok gyökerei. Mi közben nagy lendülettel dolgozunk a következő nagylemezen, ami várhatóan 2024 elején jelenik meg, de több dal is érkezik klippel addig. A májusi koncerten is játszunk már új számokat, akárcsak a TC, ahol nyáron érkezik is már az új lemez.”

Jegyvásárlás a parkos koncertre. Facebook-esemény.

 

„NYUGIS, MERENGŐS, MAGÁNYOS” – A PLATON KARATAEV KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Platon Karataev a Facebookon. Honlap.

fotó: sinco

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/13/_meg_soha_nem_jatszottunk_ennyi_ember_elott_premier_platon_karataev_vizbol_van_live_at_budapest_park
„Erre mindig emlékezni fogunk” – Premier! Platon Karataev: Vízből van (Live at Budapest Park)
süti beállítások módosítása