Újabb nevek érkeztek a Bánkitó lineupjába!

2023.03.11. 07:47, srecorder

bankito2023_1.jpg

Már majdnem teljes a 2023-as Bánkitó Fesztivál lineupja, ahol újra az ikonikus Tószínpadé lesz a főszerep, a fesztivál történetében először este 11-ig megy majd a bugi a tóparton.

A korábban bejelentett 30Y, Beton.Hofi, Bohemian Betyars, Carson Coma, Csaknekedkislány, Galaxisok, 6363, Barkóczi Noémi és Dé:Nash mellett a Damara és az Elefánt is fellép, akiket különösen motivál a helyszín mikroklímája: „A fesztivál, ahova érdemes már napközben menni a táj és a közönség miatt, és ahol négyszeres intenzitással játszunk este, hogy ne fagyjunk meg a színpadon ;) !”

A tábor területén is újdonságokra számíthatunk, egy különleges színpadi elrendezésben lesz látható és hallható az Analog Balaton, a Platon Karataev, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Jazzbois, a Freakin’ Disco, a Hakumba, az Obroni, a Samurai Drive és Vecsei H. Miklós csapatának friss-ropogós koncertszínházi előadása, a QJÚB, akik nagyon örülnek, hogy sikerült a Bánkitóra hozni ezt a projektet: „A Bánkitó Fesztivál fennállása során rászolgált arra, hogy kultikussá váljon, és ha értékről van szó, nem köt kompromisszumot. Mindenképpen szerettük volna, hogy ez a két csapat egyszer egy irányba nézzen, szerencsére ez már idén nyáron meg is történik. Nagyon várjuk!”

A Bánkitó legújabb színpadán droppolnak majd a hazai trap-rap-hiphop szcéna Z generációs képviselői: Sisi, Bongor, Co Lee, az OTL-ből pedig Filo, Atka, Nasiimov és Ekhoe. Őket a Kolibri, Hundred Sins, és a Felső Tízezer egészíti ki, akik visszatérő fellépőként több dolog miatt is nagyon szeretik a fesztivált: „Szeretjük azért, mert mikor legelőször itt játszottunk, kisgyerekek őrültek meg a beállásunkon, szeretjük azért is, mert Gallusz itt töltötte a legmenőbb éjszakáját (egy Volkswagen hippibuszban), és azért is, mert minden koncertünk csúcsszuper volt itt, és reméljük, hogy idén sem lesz másképp.”

Ugyanezen a színpadon a Totem Tribe (MΣO Culpa, Moonbase Patel Disco, Vedat Akdağ) és a Pure Lust (Daniel Santiago, Daniel Ban, Mirmur, Kristof Kelemen) szettjei gondoskodnak majd a napok méltó zárásáról.

A fesztivál a zenei felhozatal mellett jól ismert a társadalmi és kulturális ügyek melletti elköteleződéséről, idén is számíthatunk független színházi produkciókra, izgalmas beszélgetésekre, performanszokra és civil szervezetek programjaira, melyeket hamarosan megismerhet a közönség.

A Bánkitó szervezői - a napijegyek és bérletek mellett - idén először baráti társaságoknak szóló Csapatós (5+1) jeggyel és hétvégi fesztiválozóknak kedvező Pénbat (péntek-szombati) bérletettel is készül. További infó és zenei napi bontás a bankitofesztival.hu-n.

https://recorder.blog.hu/2023/03/11/ujabb_nevek_erkeztek_a_bankito_lineupjaba
Újabb nevek érkeztek a Bánkitó lineupjába!
süti beállítások módosítása