Apuci szentségtelen dolgokat művel. Sam Smith: Gloria (lemezkritika)

2023.03.07. 13:44, RRRecorder

sam2.jpg

Sam Smith balladáiról volt ismert, majd előállt egy túlfűtötten szexi, ellenállhatatlan slágerrel. Mi több, azt ígérte, hogy az új lemeze a "szexuális, érzelmi és spirituális felszabadulás" jegyében született. Az Unholy-n felbuzdulva meghallgattuk. Ez a minikritika először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

Anyucinak fogalma sincs, apuci micsoda szentségtelen dolgokat művel a Body Shop bárban – erről szól az Unholy című szám, és Floria Sigismondi klipje meg is mutatja a nevezett dolgokat (van benne egy igazi pornósztár!). Ellenállhatatlanul tekergő, fülbemászó refrén, szexuálisan túlfűtött ének, mókás hangokkal megszórt trapes hyperpop kíséret: ez egy tök jó sláger, ajánlom mindenkinek, aki távol tartotta magát Sam Smith balladáitól. Az Unholy-val került először nem-bináris, illetve a vendég Kim Petras személyében transznemű előadó a Billboard Hot 100 élére, Grammy-t is nyertek. A slusszpoén: a számot az edgy magyar kereskedelmi rádiók is játszották!

Volt hát bennem várakozás, milyen Smith „szexuális, érzelmi és spirituális felszabadulása” album hosszúságban. Nos, nincs még egy Unholy. Vannak kompetensen elénekelt balladák, kellemes diszkó, mérsékelten pezsdítő dancehall.

Tisztességes poplemez, csak kihagyott lehetőségként bosszant, de az meg lehet, hogy csak az én fejemben létezett. 

sam-smith-gloria.jpgElőadó: Sam Smith

Cím: Gloria

Kiadó: Capitol

Megjelenés: 2023. január 27.

Műfaj: pop

Kulcsdal: Unholy

 

 

6/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2023/03/07/sam_smith_gloria_lemezkritika
Apuci szentségtelen dolgokat művel. Sam Smith: Gloria (lemezkritika)
süti beállítások módosítása