Kik adhatják át a popzenét?

2023.03.05. 09:00, trecorder

230213-ki_viszi_at.jpg
A tanárok munkáját segítő továbbképzéseket mindenki szorgalmazta a könnyűzene és a pedagógusképzés lehetséges kapcsolódási pontjairól rendezett Ki viszi át a popzenét? című fórumon.

A Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja által tavaly októberben rendezett Könnyű zenét vinni az iskolákba? című fórum egyik központi kérdése volt: mit kellene tenni ahhoz, hogy a könnyűzene legalább úgy lehessen jelen a közoktatásban, mint a sport, a képzőművészet vagy a komolyzene. Sokféle válasz született, amelyek egy része ugyanabba az irányba mutatott: a könnyűzene és a közoktatás kapcsolata nem értelmezhető a pedagógusképzés nélkül. Ez indokolta, hogy a Poptanítás munkacsoport Ki viszi át a popzenét? címmel újabb fórumot szervezett. A 2023. február 7-ai találkozó középpontjába pedig a könnyűzene és a pedagógusképzés lehetséges kapcsolódási pontjai kerültek.

A fórum három előadással felvezetett panelbeszélgetésen járta körül a témát. Szó esett a hazai ének-zene szakos tanárok képzésének helyzetéről és jövőjéről, egyben a már végzett, pályán lévő pedagógusok kihívásait is feszegetve, például a komoly- és könnyűzene órákra való beemelése kapcsán. A második panel a nem ének-zene szakos pedagógusképzésben résztvevő hallgatók egyetemi könnyűzenei kurzusait tárgyalta olyan debreceni, pécsi, szegedi és budapesti intézmények képviselőivel, ahol lehet ilyen órákat felvenni. A Ki viszi át a popzenét? fórum harmadik beszélgetése pedig a már pályán lévő pedagógusok továbbképzésének lehetőségeit járta körül rámutatva a könnyűzene számára ebben rejlő lehetőségekre.

A fórum előadásai és beszélgetései megnézhetők a Hangőr Egyesület YouTube-csatornáján, illetve az ezekről szóló beszámolók elérhetők a poptanitas.blog.hu oldalon. (K. B.)

hangor-jpg_3_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/03/05/kik_adhatjak_at_a_popzenet
Kik adhatják át a popzenét?
süti beállítások módosítása