Itt vannak a 2023-as Fekete Zaj első fellépői

2023.03.01. 15:10, srecorder

messa-band.jpg

Lesz szibériai poszt-punk, zseni olasz okkult doom, Jim Jarmusch zeneszerzője pedig az egyik legnagyobb vámpírklasszikusra fog élőben zenélni.

Augusztus 16. és 19. között a szokásos helyszínen, a Mátrafüred melletti Sástónál rendezik meg a Fekete Zaj Fesztivált, amelynek az egyik headlinere a berlini székhelyű, kísérletező sludge-prog kollektíva, a The Ocean lesz. De nem csak az ő nevük miatt combos már az első körös névsor is: tavalyi Dürer Kertes bulija után újra fellép nálunk az okkult doom metalt drone-ba, folkba hajlító, fantasztikusan karizmatikus énekesnővel kiálló Messa, jön az orosz-ukrán háború ellen tiltakozó és hazáját emiatt végül elhagyni kényszerült Ploho, akik a legszebb orosz poszt-punk hagyományokat ápolják, valamint a tavalyi Fekete Zajról már ismerős, nevében egy norvég testvérpárt takaró Sturle Dagsland, amiről azt írtuk, hogy "élőben pont annyira briliáns, amennyire stúdióverzióban értelmezhetetlen".

De fellép a 2022 egyik legjobb lemezét jegyző, folk-prog-grunge-os Aebsence, akikkel nemrég interjúztunk is, a Zaj-favorit VHK, és a Németországban élő ausztrál producer-énekesnő, Zanias is. A lantművész Jozef Van Wissem, a Halhatatlan szeretők című Jarmusch-film zeneszerzője pedig élőben fogja kísérni Murnau 1922-es némafilm-klasszikusát, a Nosferatut, amelynek restaurált változatához egy párizsi mozi felkérésére írt kihalt madárfajok hangját manipuláló, a sötét elektronikától a lomha death metalig ívelő új zenét.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/03/01/itt_vannak_a_2023-as_fekete_zaj_fesztival_elso_fellepoi
Itt vannak a 2023-as Fekete Zaj első fellépői
süti beállítások módosítása