Júniusban Budapesten játszik a 40 éves Voivod, ráadásul a Crowbarral

2023.02.27. 12:55, srecorder

voivod_1.jpg

Jubileumi turnéjukkal térnek vissza a kanadai progresszív sci-fi metálosok Budapestre, akiket ezúttal a sludge-legenda Crowbar kísér.

A Voivod a 80-es évek egyik legegyedibb zenekara, amely a hardcore punk, a 70-es évek progresszív rockja és a brit újhullámos heavy metal nyomán alakította ki semmihez se fogható, eredeti hangzását, amelynek egyik fő vonzerejét az akkori hidegháborús politikát, a poszt-apokaliptikus irodalmat és a sci-fit vegyítő szövegek adták. 2018-ban megjelent albumukat, a The Wake-et a zenekar a nyolcvanas évek végének fénykora óta megjelent legjobb albumának tartják, és a tavalyi Synchro Anarchy sem marad el mögötte, sőt.

Legutóbb 35. jubileumi turnéjukkal jártak nálunk, s most két pillanattal később máris túl vannak a 40. szülinapi turnéjukon is, és nyugdíjba vonulás helyett inkább tovább koncerteznek. A Voivod az elmúlt 25 évben (először 1999-ben léptek fel nálunk) végigjárta Budapest szinte összes klasszikus klubját az Almássy téri Szabadidőközponttól kezdve az E-klubon, a régi Dürer Kerten és a Wigwamon át a Petőfi Csarnokig, június 7-én pedig az új Dürer Kertet is felavatják. Ráadásul jó társaságban: az előzenekar nem más lesz, mint a Downból is ismert Kirk Windstein zenekara, a Crowbar.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/02/27/juniusban_budapesten_jatszik_a_40_eves_voivod_raadasul_a_crowbarral
Júniusban Budapesten játszik a 40 éves Voivod, ráadásul a Crowbarral
süti beállítások módosítása