Készül az új Rolling Stones-lemez és Paul McCartney is játszik rajta

2023.02.22. 19:13, srecorder

mccartney-jagger.jpg

A napokban röppent fel a hír, hogy a Beatles még életben lévő tagjai szerepelni fognak a következő Stones-lemezen, a pletykák pedig félig igazak voltak: tényleg lesz hamarosan Stones-lemez és Paul McCartney tényleg játszik rajta.

A Variety kedden írta meg zeneipari forrásokra hivatkozva, hogy Paul McCartney és Ringo Starr is játszik a készülő Stones-albumon, bár azt nem tudták, hogy ugyanabban a számban vendégeskednek-e majd. Nos, nem: a Guardian ugyanis megerősítette Sir Paul basszusozik egy számban, és kiderítette azt is, hogy Ringo Starr viszont nem szerepel az anyagon.

Az elmúlt években Mick Jagger és Keith Richards is említette, hogy dolgoznak az új lemezen, amin Charlie Watts játéka is hallható lesz, aki még 2021-es halála előtt felvette a maga részeit. (Ennek ellenére, valószínűleg azóta született számokban, játszik a Stones jelenlegi turnédobosa, Steve Jordan is.) Az albumot jelenleg már keverik, producere pedig az az Andrew Watt lesz, aki a legnagyobb popsztárokkal is dolgozott (Dua Lipa, Miley Cyrus, Justin Bieber), de manapság öreg rockereket fiatalít meg és csalja ki belőlük idős éveik legjobb anyagát. Így tett Ozzy Osbourne-nal (Ordinary Man, Patient Number 9), és legutóbb Iggy Poppal is, akinek a 2023-at remek formában berobbantó új lemezén, az Every Loseren dolgozott.

DOBOLT, ALKOTOTT ÉS ENNYI – CHARLIE WATTS-RA EMLÉKEZVE

McCartney és Jagger az elmúlt években finoman odaszúrogattak egymásnak: előbb az egykori Beatle jellemezte úgy a Stonest, hogy az egy bluesfeldolgozászenekar, és megjegyezte, hogy a Beatles pedig annál azért több forrásból táplálkozott. Howard Sternnek pedig azt mondta, hogy bár szereti a Stonest, de egyetért vele abban, hogy a Beatles volt a jobb zenekar. Mire Mick Jagger azt válaszolta, hogy nincs verseny a két zenekar között, majd megjegyezte, hogy míg az egyik banda hihetetlenül szerencsés, és stadionokban játszik a mai napig, a másik már rég feloszlott.

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs az új anyagról, de ez lesz a Stones első lemeze a 2016-os Blue & Lonesome óta, amin régi bluesszámokat játszottak – amúgy remekül –, és az első új szerzeményeket tartalmazó nagylemezük a 2005-ös A Bigger Bang óta.

https://recorder.blog.hu/2023/02/22/keszul_az_uj_rolling_stones-lemez_es_paul_mccartney_is_jatszik_rajta
Készül az új Rolling Stones-lemez és Paul McCartney is játszik rajta
süti beállítások módosítása