A legendás The Legendary Pink Dots Budapesten és Pécsen!

2023.02.16. 15:09, FRecorder

the_legendary_pink_dots2022.jpg

Az angol-holland The Legendary Pink Dots bő 40 évnyi fennállása alatt számtalanszor játszott Magyarországon, legutóbb 2020 elején léptek fel Budapesten, most pénteken pedig többszöri halasztás után végre visszatérnek, másnap ráadásul Pécset is útba ejtik!

Elcsépelt dolog egy zenekart bekategorizálhatatlanként kategorizálni, főleg, hogy a legtöbb így jellemzett zenekart igazából simán körbe lehet írni pár műfajnévvel, a Legendary Pink Dots viszont tényleg kifog az emberen. Annyi biztos, hogy a pszichedélia mindig jelen volt a zenéjükben, ezzel együtt közelsem pszichedelikus rockot játszanak. Inkább valami álomszerűen, hipnotikusan hömpölygő, hol experimentálisabb, hol viszont nagyon is groovy, akár táncolható furcsaságot, ami menthetetlenül magába szippantja a hallgatót. Az élményt pedig a mára egyetlen alapítótag, Edward Ka-Spel egészen sajátos szövegei és kicsit mesélős, szövegmondós énekstílusa teszi teljessé.

2020-AS THE LEGENDARY PINK DOTS BESZÁMOLÓNK.

A zenekar rengetegszer járt Budapesten, 2020 legelején viszont majd egy évtizednyi szünet után tértek vissza, és adták az egyik legemlékezetesebb koncertjüket a Robotban. Az újabb koncertre szerencsére nem kellett ilyen sokat várni (bár a Covid miatt így is két évet csúszott a turné), ráadásul a pénteki koncert az eredetileg tervezett újabb Robotos kör helyett a nagy érdeklődés miatt felkerült a Instantba, egy elmaradó szlovén fellépés helyett pedig szombatra egy utolsó pillanatos pécsi dátum is bekerült a turnéba.

The Legendary Pink Dots

2023. február 17., Budapest, Instant - Facebook-esemény. Jegyvásárlás.
2023. február 18., Pécs, Nappali Bár - Facebook-esemény. Jegyvásárlás.

legendarypinkdots_tour2023.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/02/16/a_legendas_the_legendary_pink_dots_budapesten_es_pecsen
A legendás The Legendary Pink Dots Budapesten és Pécsen!
süti beállítások módosítása