Jólfésült káosz. Holly Humberstone: Can You Afford To Lose Me? (lemezkritika)

2023.02.07. 10:15, vferi

143354_1356999_jpg_1500x1071_q95.jpg

Nagy-Britannia válasza a Maggie Rogers-jelenségre, a 2021-es Brit Award for Rising Star kitüntetettje, egy 22 éves falusi lány: Holly Humberstone zsengéi kendőzetlen őszinteséggel vallanak a fiatalság zűrzavaráról. Ez a minikritika először a Recorder magazin 100. számában jelent meg.

A házibarkács hálószobapop tündöklésének éveiben, aztán a pandémia hosszú bezártsága alatt olyan sokan álmodhattak erről, hogy majd egy új, ragyogó világba lépnek ki, ami tele van sikerrel és csillogással, rajongók ezreivel, sőt, millióival. Keveseknek adatott meg, hogy ez az álom valóra is váljon. A lincolnshire-i születésű Holly Humberstone ezek egyike.

KI A POP ÚJ KIRÁLYNŐJE? - két évvel ezelőtti listánkon Holly Humberstone is szerepelt

Ami Maggie Rogersnek az Alaska, az Humberstone-nak a helyi rádió BBC Music Introducing műsora, amiben a későbbi menedzsere felfigyelt rá. A bensőséges hangzás pedig valóban milliós hallgatóság életérzésével rezonált.

Első albuma, a Can You Afford To Lose Me? ezüstösen csilingelő, totális kitárulkozás. Humberstone elégikus dallamokba zárja a fiatalság minden kínját, a fejben kavargó örökös káoszt – miközben egy pillanatra sem billen ki könnyen emészthető harmóniáiból, de még a hangját sem ereszti ki igazán. Az elmaradt normatív krízis hangja ez, a lányé, akinek magától értetődő, hogy dolgozik, hogy a telefon képernyőjén felvillanó statisztika a mindennapok iránytűje.

holly-humberstone_1.jpgElőadó: Holly Humberstone

Cím: Can You Afford To Lose Me?

Kiadó: Polydor

Megjelenés: 2022. október 24.

Műfaj: indie pop

Kulcsdal: Falling Asleep At The Wheel

 

 

8/10

Selmeczi Nóra

https://recorder.blog.hu/2023/02/07/holly_humberstone_can_you_afford_to_lose_me_lemezkritika
Jólfésült káosz. Holly Humberstone: Can You Afford To Lose Me? (lemezkritika)
süti beállítások módosítása