„Kislány legyél, hamvas, fehér, szűz meg egyben kurva” – triola gang-premier

2023.02.03. 12:41, srecorder

triola_gang_pressphoto2.jpg

Poénnak indult, projekt lett belőle: a triola gang Balogh Zsófi (Sofiyeah) és Gyarmati Fanny (Flanger Kids) véletlenül alakult duója, amellyel minőségi trasht játszanak, mulatós slágert forgatnak ki, és női témákat feszegetnek szépítgetés nélkül. „Több zoknit a papucsokba és több nőt a magyar trapbe!”

2022 nyarán Zsófiék egy trap playlistet hallgattak, mire Fanny „fogd meg a söröm, ilyet én is tudok” felkiáltással írt egy alapot, Zsófiból pedig kiszabadult az addig mélyen szunnyadó rapper. Így született a Kislány című első single, ami a Move Gently Records gondozásában jelenik meg.

A Kislány a női lét nyers valóságához tartozó témákat feszegeti, amikről kevés dalszövegben hallunk, a trapzenében meg pláne. „A Kislány vigyázz! kezdősor a jól ismert mulatós slágerből jön, és jól összefoglalja mindazt, amivel a lányokat basztatja a társadalom. Ők a hibásak, ha bedrogozzák, letapizzák, teherbe ejtik, vagy megverik őket. Aztán ott vannak a lehetetlen elvárások, meg hogy akkor értékesek, ha csendben vannak és végzik a házimunkát” – mondja Balogh Zsófi. „Én ezt a zenei alapot csak poénból csináltam, nem gondoltam volna, hogy egy projekt indul el belőle. Felszabadító élmény volt egy olyan műfajban zenét írni, amiben kevésbé mozgok otthonosan. A végére annyira hozzánk nőtt a trap, hogy megírtunk egy egész kislemeznyi anyagot” – mondta Fanny.

Ez az első, talán a legkomolyabb triola gang-szám, amihez Komróczki Dia készített egy egysnittes klipet Hajdu Eszter jelnyelvi tolmács szereplésével. A koncepció Klopfstein Bálint ötlete volt, a videó megvalósításában közreműködött még Bozóki Anita produkciós munkatárs és Takács Erika jelnyelvi dramaturg. Hamarosan további triola gang számok jelennek meg különböző fajsúlyú témákban, mint a bulizás harmincon túl, a közúti agresszió, a harmadik kerület iránt érzett rajongás, és a pózerkedés.

A Kislány elérhető és megvásárolható Bandcampen is, ma ráadásul Bandcamp Friday van, úgyhogy szinte a teljes bevétel a zenészekhez kerül:

 

triola gang a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/02/03/dal_es_klippremier_triola_gang_kislany
„Kislány legyél, hamvas, fehér, szűz meg egyben kurva” – triola gang-premier
süti beállítások módosítása