„Bármilyen függő viszonyra” – Klippremier! Belső Parancs és a Külső Kényszerek: Elborulnék

2023.01.30. 15:55, srecorder

toroczkay.jpg

Igazi DIY-klipet forgatott Toroczkay András a barkácsesztétikával amúgy is szimpatizáló zenekara, a fotelgrunge-os, mamuszpopos, lo-fi rockos, és egy picit alteros Belső Parancsok és a Külső Kényszerek tavalyi nagylemezének (majdnem) nyitódalához. A zenekar holnap este a Manyiban is fellép, díszes társaságban.

Át is adnánk a szót az amúgy költő-író Toroczkay-nak, aki elárul mindent, amit a klipről tudni érdemes: „Nyilván egyedül vettem fel egy telefonnal, én is vágtam, meg minden. Nagyon sokat nevettem közben! Volt benne még egy kasza is, de azt elkaszáltam, mivel nem akartam a kelleténél betegebb irányba vinni a vibe-ot. Alapvetően ez egy szerelmes dal, legalábbis annak indult, de mivel talán a szerelem is egyfajta függés, tulajdonképp bármilyen függő viszonyra rá lehet érteni. Aztán, hogy ez kinek pozitív, kinek nem az, azt mindenki maga döntse el. Valamiféle egymásra utaltságra való rádöbbenés utáni finoman ironikus, melankolikus derű jellemzi szerintem. A középrészt természetesen George Harrison csodálatos All Things Must Pass c. dala ihlette. Vájt szeműek (jézusom...) kiszúrhatják (najó!), hogy szerepel benne egy kutya. Neki Vilmos a neve.”

Andrásék január 31-én a Manyi Hypercollege Carneval című beöltözős, (elő)farsangi buliján is játszanak a thrash űrmetálos Borg, a chiptune stoner technós Treshiba 22, valamint az estét levezető Griw (Wagner Márton egyszálgitáros, improvizatív történetmesélése) és a Tér (drone-ambient-stoner elmélyülés) társaságában. Jegy: 1500 Ft (a helyszínen), Facebook-esemény.

„JUHÁSZ GYULA TÖKÉLETES DALSZÖVEGÍRÓJA LEHETETT VOLNA ELVISNEK” – BELSŐ PARANCS-LEMEZPREMIER

 

Belső Parancs a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/01/30/klippremier_belso_parancs_es_a_kulso_kenyszerek_elborulnek
„Bármilyen függő viszonyra” – Klippremier! Belső Parancs és a Külső Kényszerek: Elborulnék
süti beállítások módosítása