Az elektronikus zene legendája legmélyebb projektjével jön a Magyar Zene Házába

2023.01.29. 19:13, RRRecorder

voigt_press_crop_credit_andrea_rentz.png

Wolfgang Voigt a minimal techno, az ambient és úgy általában az elektronikus zene egyik kulcsfigurája. Rückverzauberung című projektje az egyik legsajátosabb, legmélyebb mind közül. Ezt mutatja be február 10-én, pénteken a Magyar Zene Házában.

Wolfgang Voigt 1993 óta ad ki lemezeket számtalan néven. A legismertebb ezek közül a GAS, amivel az ambient legfontosabb figurái közé került, de ő a minimal techno egyik megteremtője is mind saját zenéivel, mind a kölni Kompakt kiadóval, aminek az egyik alapítója és vezetője.

Budapestre a Rückverzauberung projektjét / konceptjét hozza. Ez egy általa alkotott szó, kb. visszavarázsosításnak fordíthatjuk: a cél az, hogy a dolgok "absztrakt mikroszkóp alá helyezésével" visszaadja "ártatlanságukat és eredeti varázslatosságukat". Egy kicsit konkrétabb megközelítés, hogy az ambient legabsztraktabb és egyben legmélyebb, olykor az atonális zenével érintkező határterületein jár ezzel a több mint tíz éve elindított projekttel, ami hol kiadványokban (albumok mellett pl. a Kompakt Pop Ambient sorozatán hallható számokban), hol élő fellépéseken, hol installációkban ölt testet.

Voigt mellett az élőben már rég hallott Magamura (Eril Fjord és Laurine Frost), valamint a különleges ambient műsorral készülő CT Kidobó lép fel az esten.

Wolfgang Voigt presents Rückverzauberung | Magamura | CT Kidobó

2023. február 10., péntek 19.00

Jegyvásárlás és további információ ITT.

Facebook esemény ITT.

Fotó: Andreas Rentz.

wolfgang_voigt_event.png
https://recorder.blog.hu/2023/01/29/az_elektronikus_zene_legendaja_legmelyebb_projektjevel_jon_a_magyar_zene_hazaba
Az elektronikus zene legendája legmélyebb projektjével jön a Magyar Zene Házába
süti beállítások módosítása