A Freakin’ Disco könnyedebb dalt szeretett volna, de nem jött össze nekik – itt a Gekko!

2023.01.27. 09:52, srecorder

fire_freakin_nempublikus-19.jpg

Készül a jazzes, hangszeres űrtechnót játszó Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourselfet már hallhattuk. Most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.

2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán tavaly novemberben a Grammy-díjas Steve Dub producerrel és Hajdu Szabolcs filmrendezővel készült klippel és dallal térjenek vissza. Az év végi megjelenés után pedig már itt is a következő dal a tavasz végén megjelenő nagylemezről.

„Áronnak volt egy bőgőtéma-ötlete, amire egy előadás hangbeállásán jammeltünk kicsit. Aztán hónapokkal később elővettük és számot csináltunk belőle közösen. Kitaláltam rá egy fura 6/8-os beatet, Andris bevetette az új poli szintijét, Keresztes Gabi hozzárakott egy-két jó témát meg a szöveget. Szóval igazi közös agyalás volt. Hogy ez milyen stílusú zene, az jó kérdés. Freakindiscós, az tuti. Ezúttal a Sinistra Mastering stúdióban Fenyvesi Marci barátunkkal mastereltünk, aki még egy kicsit csavart a hangzáson” – meséli a dobos Szabó Sipos Ágoston. „Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze” – egészíti ki röviden Keresztes Gábor, a zenekar elektronikáért is felelős billentyűse.

A zenekar következő nagykoncertjét március 25-én az A38 Hajón tartja, ahol az eddig megjelent új dalok biztosan elhangzanak majd. Az este másik fellépője az instrumentális tánczenét játszó cseh fúvószenekar, a TooT Ensemble lesz, akikkel a Freakin’ Disco három napos miniturnéra indul márciusban. A magyar fővároson kívül a cseh és a szlovák is bekerült a két zenekar koncertnaptárába. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Február 4-én pedig improvizatív Kamaraelektronika-estet tartanak a Dürer Kertben, ahol Zentai Márkot (Mörk) és Boros Leventét (Amoeba, Speiz Boiz, Aron Andras & The Black Orchestra, GLORIA) is vendégül látják, mi pedig az alkotási folyamatukba is bepillanthatunk. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

A FREAKIN' DISCO ELSŐ LEMEZE A KEDVENC 2018-AS ZENÉINK KÖZÖTT.

 

Freakin' Disco a Facebookon. Instagramon.

fotó: Szabó Sipos Tamás

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/01/27/dalpremier_freakin_disco_gekko
A Freakin’ Disco könnyedebb dalt szeretett volna, de nem jött össze nekik – itt a Gekko!
süti beállítások módosítása