Pénteken Raklap, Semmi és Zækar a Gödörben!

2023.01.03. 13:51, srecorder

raklap_1.jpg

Első magyarországi koncertjét adja január 6-án a Gödörben a sepsiszentgyörgyi zenekar, akiknek már az első számára felfigyelt Lovasi András – és a Recorder is. Mellettük fellép a Zækar és Beck Zaza favoritja, a Semmi is.

Jó keresztmetszetet nyújt ez az este a magyar alter legújabb generációjáról. A Raklap eddig kizárólag Sepsiszentgyörgyön és környékén koncertezett, ez lesz az első budapesti fellépésük, „A zenében egy atmoszférikusabb vonalat próbálunk megragadni, ami egyszerre elrepíti a hallgatót valahova, de nem zárja ki a pogó lehetőségét sem” – mondták a recorderes bemutatkozásukban, amit aztán olyan dalokkal bizonyítottak, mint a nálunk debütált Öljétek meg szépen, vagy a már tényleg inkább pogózós, a Kispáltól a Tankcsapdáig sok helyről idéző Marslakók. Első dalukra Lovasi is felkapta a fejét, sőt, posztolt is róla egy vicceset. Február végén jön egyébként a Raklap első EP-je, amihez 3 videoklip is meg fog jelenni addig.

Január 6-án fellép még a Gödörben a „szomorgazmusos” Zækar is, akiknek jazz-popos dalaiban keserű melankólia társul lendületes grúvokkal, valamint a soproni Semmi, akiknek Antiszociális daláról azt írta a 30Y dobosa a múltkori évértékelőjében, hogy „az például egy 2021-es világsláger”.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/01/03/penteken_raklap_semmi_es_zaekar_a_godorben
Pénteken Raklap, Semmi és Zækar a Gödörben!
süti beállítások módosítása