Mit iszunk a backstage-ben?

2022.12.22. 19:45, trecorder

heineken1_650.jpg

(X) Freddie Mercury, ahogyan a Live Aid-en egy söröspoharakkal telepakolt zongorán játszik, a Beatles, amint egy klasszikus brit pub pultjánál ülve szorongatják a korsóikat, vagy éppen az Oasis Liam Gallaghere, amint a sörét a fotós kamerája felé löttyinti egy jótékonysági focimeccsen a Mile End Stadionban. A zenészek és a bulik hétköznapi és ikonikus pontokon is kapcsolódnak az alkoholfogyasztáshoz, gondoljunk a fesztiválsörökre, vagy arra, hogy a zenekar tagjai mivel koccintanak a backstage-ben. Örökérvényű pillanatok ezek, azonban a trendek folyamatos változásban vannak: a fiatalabb generáció körében a könnyen kortyolható sörök kerültek előtérbe a nehéz italokkal szemben.

A tequila sunrise-t állítólag egy házibuliban kóstolta először Mick Jagger, majd az egész zenekar csak ezt itta a teljes 1972-es turnéjuk idején. Janis Joplint annyit látták kedvenc italával, a Southern Comforttal, hogy a márka egy hiúzbundát küldött neki, amiért megnövelte az eladásaikat. A Motörhead frontembere, Lemmy Kilmister után pedig kis híján átkeresztelték a viszkikólát „The Lemmy”-re. Az italok mindig is ott voltak a koncerteken, fesztiválokon és rendezvényeken, mint a jó hangulat, a közösen eltöltött, minőségi idő és a buli társai, és időről időre újdonságokkal bővül a paletta. Az elmúlt évben egyre több zenei esemény kedvence lett a könnyedebb ízű, lágyabb Heineken Silver, ami session lagerként tökéletesen illett a koncertekhez.

heineken2_650.jpg

Így a 2022-es fesztiválszezonban a Kolorádó hivatalos támogatója a Heineken Silver volt, rengeteg zenészt és tartalomgyártót lehetett látni kezében az extravagáns, jeges-ezüstös dobozzal. „Silveresedett” a Budapest Park Heineken balkonja, ahogy a Corvinus Grand Hall partysorozat is. Sőt a Be Massive Horizon Várkert Bazárban tartott szilveszteri buliján is találkozhatnak az óévet búcsúztatók a Heineken Silverrel.

A könnyed, friss ízű és alacsonyabb alkoholtartalmú session lagerek az egész világon egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert az újdonságot kereső Z-generáció körében. A Heineken session lagere a fesztiválok és a nyári kikapcsolódás egyik kedvence volt, most pedig a klubszezont igyekszik meghódítani. Az, hogy egyre több zenekar koccint vele a buli után, és egyre többször kérik a pultnál állók is a kevésbé keserű buliitalt, valószínűleg a jövő évben sem változik majd.

(Fotók: Paul Berends)

heineken3_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/12/22/mit_iszunk_a_backstage-ben
Mit iszunk a backstage-ben?
süti beállítások módosítása