Dalválogatás spéci karácsonyi helyzetekre és extra ünnepi tartalmak a Müpától

2022.12.13. 13:00, trecorder

mupa2022_hangolodjunk_egyutt_az_unnepekre.jpg

A karácsony közeledtével kétségkívül az év egyik legzsúfoltabb időszakához érkezünk. Az utolsó perces ajándékbeszerzés, a családi vacsora menüjének megtervezése, a padláson elásott karácsonyfadíszek utáni kutatóexpedíció mind-mind lassan, de biztosan őröli fel az amúgy is kritikus állapotban lévő idegeket. A Müpa karácsonyi microsite-ja ezekre a szituációkra is kínál alternatívát, sőt, még a háttérzenéről is gondoskodik helyettetek.

Az ünnepi hangolódás jegyében készült el a Müpa weboldala, amin a karácsonyi ajándéktippek és eddig nem látott koncertfelvételek mellett olyan extra tartalmakat is találhattok, mint például Finnország közkedvelt ünnepi étele, a rakott hering receptje, ami a nemrég a Müpában járt Vilppu Kiljunen rendező egyik kedvence. 

Az ünnepi tippek közül természetesen nem hiányozhat az alkalomhoz illő zenei válogatás sem, hiszen mégiscsak egy koncerthelyszínről van szó. Ám a Müpa itt is kissé eltért a megszokott dallamoktól, és egészen specifikus helyzetekre készítettek válogatást. Spotify-listájukon ennek megfelelően található swingklasszikusokból és jazzsztenderdekből álló szelekció a sütés-főzés mellé és klasszikus karácsonyi dalokat csokorba gyűjtő válogatás a vendégváráshoz is. Sőt, még az utolsó perces ajándékcsomagolásra is gondoltak, amihez Keith Richards, a Bad Religion vagy épp az AC/DC egy-egy ünnepi dala ad majd energiát!

mupa_2022karacsony.jpg

Ha pedig a káosz közepette pár perces nevetésre vágytok, mindenképp nézzétek meg az Ünnepi kihívás – Művészek párbaja menüpontot, ahol a Müpában fellépő művészek mérik össze a tudásukat ünnepi tematikájú, játékos versenyeken. Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint (a fenti fotón) például furcsa formájú tárgyakat próbál becsomagolni, Horti Lilla és Bretz Gábor operaénekesek hétköznapi tárgyakból készítenek asztali dekorációt, Bognár Szilvia és Balogh Kálmán mézeskalács-díszítésben mérik össze tudásukat, Vitáris Iván, Springer Márton (Ivan & The Parazol) és Héra Barnabás (Carson Coma) pedig mindenki rémálmának, a fenyőfafaragás nemes feladatának gyürkőztek neki, több kevesebb sikerrel.  

A videókért és a további karácsonyi tartalmakért kattintsatok a www.karacsony.mupa.hu oldalra.

mupa2022_hangolodjunk_egyutt_az_unnepekre_adomanygyujtes.jpg

Címkék: karácsony müpa
https://recorder.blog.hu/2022/12/13/dalvalogatas_speci_karacsonyi_helyzetekre_es_extra_unnepi_tartalmak_a_mupatol
Dalválogatás spéci karácsonyi helyzetekre és extra ünnepi tartalmak a Müpától
süti beállítások módosítása