Kendőzetlenül az iskolai bántalmazásról – Dal- és klippremier! Beneath My Skin: Ne bánts többé

2022.12.05. 09:25, srecorder

bms2022.jpg

A magát dark-pop-rock-metalként definiáló Beneath My Skin két éve hozta ki első klipjét, az egy párkapcsolat drámáját eltáncoló Búcsúcsókot. Azóta megjárták A Dalt, majd az X-Faktort, nemsokára pedig kiadják debütáló nagylemezüket – és ezzel fel is oszlanak. A lemezbemutató egyben búcsúkoncert is lesz. Ám előtte még itt a készülő nagylemez utolsó kislemeze, a Ne bánts többé.

„Legújabb dalunk az iskolai bántalmazás témakörét boncolgatja egy extrémebb példán keresztül. Sajnos időről időre találkozni hasonló történetekkel, amik úgy érezzük nem kapnak elég figyelmet. Amibe sokan nem gondolnak bele egy-egy ilyen esetnél, az az ok-okozati tényező, gyakran a bántalmazó fél is hordoz magával olyan korábbi sérelmeket, traumákat, amiknek lehet nincs is tudatában, mégis ezeknek a másokon történő levezetése sokszor tragédiába fordul” – mondja a zenekar. „Fontosnak tartjuk, hogy a dalainkon keresztül felhívjuk a figyelmet ilyen és ehhez hasonló jelentőségű témákra, és elültessük a gondolat magját a fejekben, hátha ez segít átvészelni a nehéz helyzeteket. A hamarosan megjelenő debütáló albumunk is ezt a koncepciót követi.”

bms-xfaktor.jpg

A klipet a METU hallgatóiból álló csapat készítette, a rendező Gőz Márton a következőket mondta: „Hallgatva a zenekar dalait, a Ne bánts többé szövegére egyből felkaptam a fejem. Nem csak azért, mert már maga a zenei stílus is közel áll hozzám, hanem azért is, mert nem tudnék helyből felsorolni három másik olyan magyar dalt, ami ilyen kendőzetlenül szól a bántalmazásról, a reménytelenségről és az öngyilkosságról. Erről igenis beszélni kell, tudni kell róla.

Azt a fiatalságot – beleértve egyébként a saját korosztályomat is –, akik az iszunk, tépünk és bulizunk című dalokon nőnek fel (amikkel mellesleg önmagukban semmi baj nincsen), igenis el kell érni ilyen nehezebben befogadható történetekkel is, méghozzá ugyanazt a csatornát használva, ahol a többi, mainstream alkotás is eljut hozzájuk. Éppen ezért próbáltam meg egy kellően drámai képi világú videóklipet álmodni, ami kifejező és figyelemfelkeltő is egyben, hiszen ide nem elég egy prevenciós előadás, vagy egy szemüveges, nyakkendős tanácsadó, aki tudományosan közelíti meg a témát. A remek stábnak köszönhetően úgy gondolom, hogy sikerült is valami egészen különlegeset létrehozni, ami remélem, hogy átadja majd mindazt, amiről a Beneath My Skin dala szól.”

„A zenekar fele máshol és másképp képzeli el a jövőjét, így a srácok közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják a későbbiekben” – szól a hivatalos nyilatkozat, aminél többet nem árult el a zenekar a feloszlás okairól, illetve a jövőjükről. Ám előtte még adnak egy búcsúkoncertet az Akvárium kistermében január 6-án, a Tiansen társaságában. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Beneath My Skin a Facebookon.

Fotó: Csákvári Péter

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/12/05/dalpremier_es_klippremier_beneath_my_skin_ne_bants_tobbe
Kendőzetlenül az iskolai bántalmazásról – Dal- és klippremier! Beneath My Skin: Ne bánts többé
süti beállítások módosítása