Csütörtökön Villagers of Ioannina City az Instantban!

2022.11.14. 12:37, srecorder

villagers.jpg

A progos-pszichedelikus stonert görög népzenei hatásokkal vegyítő és az elmúlt évek egyik legerősebb rocklemezét jegyző Villagers of Ioannina City november 17-én először lép fel Budapesten. Csütörtökön minden Pink Floyd-, Monster Magnet- és Naxatras-rajongónak irány az Instant!

A Villagers of Ioannina City beszélő név, a zenekart tényleg Jóánina városában alapította egy 2000 óta együtt zenélő baráti társaság, akikre csak két éve figyelt fel a rockblogoszféra, amikor az egyik nagyobb metálkiadó, a Napalm Records újra kiadta a második nagylemezüket, az eredetileg 2019-ben megjelent Age of Aquariust. Bár első albumuknak (Riza, 2014) is megvannak az erényei, a VOIC nem egy és nem is kettő szintet lépett „új” konceptlemezével, amelynek így két év toplistáin is bérelt helye volt.

A Villagers of Ioannina City hét-nyolc perces, lassan és hipnotikusan építkező számokban gondolkozik, amelyek sosem válnak repetitívvé és nem merülnek ki a Sabbath-riffek tehetséges újrafogalmazásában. Számaikat a pszichedelikus zenékben ritka hangszerekkel (klarinét, skótduda, kaval) színesítik, rendkívül ízlésesen. Az öttagú zenekar még felvett egy remek koncertlemezt 2020 februárjában, mielőtt beütött volna a koronavírus-járvány (Through Space and Time), de most végre mi is megnézhetjük élőben a kirobbanó formában zenélő görögöket, akik még frissen, a turné második állomásán, hosszú műsorral lépnek fel az Instantban.

Jegyek ide kattintva kaphatók (szerda délig még elővételes áron), Facebook-esemény errefelé.

fotó: Zissis Photography

https://recorder.blog.hu/2022/11/14/csutortokon_villagers_of_ioannina_city_az_instantban
Csütörtökön Villagers of Ioannina City az Instantban!
süti beállítások módosítása