„Összevigyorgom a világot, nevetek minden végleten” – Dal- és klippremier! aZorka: Estimese

2022.11.09. 16:41, srecorder

azorka2.jpg

Lackfi Dorottya alternatív popos dalait versszerű szövegek, melankolikus és tapadós dallamok jellemzik, és jól konzerválják, milyen most Budapesten élni huszonévesen. Szólóprojektje, az aZorka tavasszal egy abszurd-vicces klippel mutatkozott be a Recorderen, most pedig egyik legjobb dalát, a játékos-boldog Estimesét mutatja be nálunk.

„A részegség hétköznapi értelmén kívül ez a felvétel egy másik jelentéssel is bővült. Az alaphelyzet egy buli utáni hazaérkezés volt, amit aztán asszociáltam egy személyesebb témával. Az Estimese egy pozitív érzelmi hullámról szól, ami időnként rám tör: hogy az életem jól halad, hogy rendben van, ha nem tudok mindent, és hogy szép lassan majd minden elrendeződik körülöttem. Generációs dolognak érzem a jövőre vonatkozó szorongást, depresszív gondolatokat, ezért éreztem fontosnak, hogy ennek az ellentétét is megörökítsem, amikor egy időre sikerül élvezni a jelen pillanatot” – mondta Dorka a dalról, amelynek produceri munkálatait Doór Mátyás látta el.

Ezt az önfeledtséget hangsúlyozza a klip is az olyan játékos képekkel, mint a kismotorozás, az ujjgyaloglás, vagy a csillogó nyalóka. „Különlegesség, hogy Szombathy Andris sok spontán jelenetet benne hagyott a végleges videóban, mert azt éreztük, ez a fajta őszinteség nagyon jót tesz az összképnek. Nagyon hosszúra nyúlt a forgatás, a fáradtságtól rengeteg röhögőgörcs tört ránk a vége fele” – emelte ki Dorka a forgatásról.

 

aZorka a Facebookon és az Instagramon.

fotó: Doór Mátyás

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/09/dal-_es_klippremier_azorka_estimese_lackfi_dorottya
„Összevigyorgom a világot, nevetek minden végleten” – Dal- és klippremier! aZorka: Estimese
süti beállítások módosítása