Live session premier! Muck Éva Band: Mark King Style

2022.10.28. 11:30, srecorder

muckeva.jpg

A basszusgitáros Muck Éva annak idején nálunk mutatkozott  be első, soulos-jazzes, igazán remek EP-jével (Born Free), majd a Magyarradarunkra is felkerült, most pedig a nyáron megkezdett live studio session sorozatának utolsó része, a slappelős Stuart Clayton-gyakorlatra épülő Mark King Style videójával debütál a Recorderen.

Az instrumentális fúziós jazzt játszó Muck Éva tinédzserként váltott klasszikus zongoráról basszusgitárra. Külföldi színházi és hazai session projekteken túl 2015-ben megnyerte a Queen of Strings nevű nemzetközi versenyt basszusgitár kategóriában. Az elismerés után elkezdett saját számokat írni. 2017-ben jelent meg első önálló nagylemeze Bassology címmel, amin a pop, a neo-soul, a jazz és a hiphop keveredik egymással. Az előző hónapokban megjelent live sessionök és a most debütáló harmadik videó is ennek az albumnak a dalait kelti életre. Az utolsó felvonásban az Éva tanára és mentora, Szappanos “Szapi” Gyuri által tanított Stuart Clayton-gyakorlat feldolgozásáról készült felvétel, amiben a dinamikus és feszes slappelés játssza a főszerepet.

Az élő formációban Éva Kaszás Péterrel dobon, Márkosi Jocival billentyűn és Jasper Andorral szaxofonon egészül ki, a zenészek ráadásul mind közeli barátok, hiszen Andor és Joci Muck Ferenc, Éva édesapjának tanítványai, Péter édesapja pedig szintén Muck Ferenccel zenél évtizedek óta. A felvétel a Supersize Recording stúdióban készült, a videófelvételt Bolyki Márton készítette, producerként pedig Kremán Patrick közreműködött a projekten.

 

Muck Éva a Facebookon. Instagramon.

fotó: Suggah Productions

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/10/28/live_session_premier_muck_eva_band_mark_king_style
Live session premier! Muck Éva Band: Mark King Style
süti beállítások módosítása