„Ami jó volt benned, nem felejtem, majd másban megtalállak” – Klippremier! Kelemen Kabátban: Nem tudom

2022.10.26. 11:15, srecorder

kelemenkabatban-nemtudom.jpg

Nyáron jelent meg a Kelemen Kabátban eddigi legszemélyesebb albuma, a Józsi, amely élete egyik nehéz szakaszán segítette át Horváth Boldi énekest. A Nem tudom egy véget ért szerelem szép pillanatait idézi fel, a klip forgatása során pedig bejárták a hozzá kötődő helyszíneket Barcelonától Londonig.

Boldiék épp a Buckingham Palota előtt sétáltak Londonban, amikor bejelentették II. Erzsébet királynő halálát. „Elképesztő volt, mindannyian megborzongtunk. Ilyen lehet, amikor szó szerint megcsap valakit a történelem szele” – mesélte a frontember. „Nagyon megható volt látni, hogy a britek tényleg mennyire hagyománytisztelők, az emberek sírtak, igazán őszintén gyászoltak.” Szlovéniában is kalandosra sikerült a forgatás, amikor a hegyen mentek felfelé egy olyan szűk úton, ahol csak egy autó fér el: „Borzalmas tériszonyom van, így aztán lepergett előttem az életem, amikor ezen a keskeny úton vissza kellett tolatnunk, mert jött egy autó szembe velünk. Alattunk a több száz méteres szakadék, természetesen szalagkorlát nélkül, esküszöm, ki sem mertem nyitni a szemem.”

A Józsi albumot február 10-én, az Akvárium Klub NagyHalljában mutatja be élőben a Kelemen Kabátban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. Az új dalokat hetente adagolták és végül nyáron állt össze lemezzé, amiről azt írtuk, hogy ezek a számok „egy olyan zenekart mutatnak, ami a rádióbarát popzenén belül nagyon sok mindent tud, bulizást és érzelmeket, EDM-popot, magyaros reggaeton-locsolóverset vagy éppen zárószámként egy nyolcvanas évek szintirockját idéző akciófilmzenét.”

„AMI VALAMILYEN, AZ VALAKINEK NAGYON, MÁSNAK MEG NAGYON NEM FOG TETSZENI” – KELEMEN KABÁTBAN-INTERJÚNK.

Az elmúlt húsz év című dal szintén a Recorderen debütált, akkor így mesélt Boldi az ötödik Kelemen Kabátban-lemezről: „Ez a lemez segített feldolgozni életem eddigi legszarabb időszakát, amit magánéleti és szakmai (Covid) szívások okoztak. Most már, ha meghallgatom bármelyik dalt, egyből jókedvem lesz, és a lelkiállapotom is stabilizálódott szerencsére, úgyhogy nemcsak egy terápiás lemez, hanem egy bizonyított terápiás lemez! Természetesen pont annyi könnyedség, humor és sokszínűség van rajta, mint minden Kelemen-lemezen és az életben is.”

 

Kelemen Kabátban a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/10/26/klippremier_kelemen_kabatban_nem_tudom
„Ami jó volt benned, nem felejtem, majd másban megtalállak” – Klippremier! Kelemen Kabátban: Nem tudom
süti beállítások módosítása