Minden szar, minden szép. MUDI: Kényszermegoldás (lemezkritika)

2022.10.25. 10:20, vferi

mud.jpg

A MUDI alapvetően stonert játszik, de bekerül a zenéjükbe a funk-rock és egészen komplex megoldások is. Debütáló lemezük kiemeli őket a mezőnyből. Ez a kritika először a Recorder magazin 98. számában jelent meg.

Az alapvetően stonert játszó, de abba mást is keverő MUDI két angol nyelvű EP után magyar nyelvű albummal állt elő. A stonernek itt metalos (olykor egészen súlyos, sludge-os) változatát halljuk, de ahogy az EP-k után várni lehetett, ismét van funk-rockos kitérő (a Kvázi jó hír betétje először talán egyszer vicces poénnak tűnik, de később kiderül, hogy jó helyen van ott). Még izgalmasabbak a lemez második felében hallható számok, amikben vannak feltűnő váltások (például kvázi-rapmetal), de még jobb, amikor ugyanúgy elhúz a zene, mint a stoneres riffelés, de jobban odafigyelve kiderül, hogy valójában valami más, komplexebb dolog történik.

A szövegek leginkább az Isten Háta Mögött világát idézik meg: a mondatrészek szintjén érthető, a mondatok szintjén már rejtély, de a fő irány azért világos – a pompás, mókás klippel felvezetett Minden szartól a csellót is bedobó (és nem ironikusan!) Minden szépig jut el a lemez. A Mudi tehát több szinten is megmutatja, hogy több egy újabb stoner zenekarnál.

mudi.jpgElőadó: MUDI

Cím: Kényszermegoldás

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2022. szeptember 1.

Műfaj: stoner

Kulcsdal: A hívő

 

 

7,5/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/10/25/mudi_kenyszermegoldas_lemezkritika
Minden szar, minden szép. MUDI: Kényszermegoldás (lemezkritika)
süti beállítások módosítása