HAIL.DEMO #13 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.10.16. 14:45, trecorder

hail_7.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

juhasz_cover.jpgJuhász Tamás: Younger Days
(EXILES, 2022)

Juhász Tamás, ha épp nem a szúfizmust kutatja, akkor a hipnotikus, dubos szintetizátorzenéit gyártja. Második lemeze szintén az EXILES-nál jelenik meg. De míg az előző album inkább az örökre elveszett gyerekkor ártatlanságát taglalta, az új anyag már egy coming of age topic, a felnőttkor keserveiről, a 30 éves férfilét introspektív gyötrelmeiről, önbizalomról, útkeresésről. Mindkét anyagban közös szál a vissza/elvágyódás, múltba révedés...



manamana_artspotting_vinyl_cover_front.jpgVarious: Artspotting - 10 Years Of Mana Mana
(Mana Mana, 2022)

A Mana Mana Records 10 éves jubileumi válogatása, az Artspotting, főleg a kiadó nyugisabb zenéire összpontosít. A tematika a múzeumi terekben, kiállításmegnyitókon, kulturális rendezvényeken is jól működő downtempo, electronica és nu jazz bemutatása volt. Felbukkan Marcel aka Carmel, Erik Sumo x Doktorhokashi, Vono Box, Fedora, Nixon, Saiid és sokan mások.




denever_cover.jpgdenevér: denevér
(Pluto Sound, 2022 - SOY005)

Megérkezett a chilei-csepeli post-punk duó debütáló “S/T” EP-je, ami minden platformon elérhető. A projekt három, a Pluto Sound stúdióban felvett, mixelt és masterelt dalt tartalmaz, ezek közül kettő már hallható volt a srácok Kikeltetős fellépésén is. Ezeken kívül helyet kapott a ‘Heavy Sticks’ amit eddig maximum koncerteken hallgathatott a közönség.




A HAIL hírei röviden:

  • Őszi workshopjaink októberben is folytatódnak élőben a Szimplában hétfő esténként. Csekkoljátok Facebook-oldalunkon az eseményeket!
  • Október 20-án négy panelt is viszünk az idei BUSH-ra, ugorjatok be!

 

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_5_1.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2022/10/16/hail_demo_13_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #13 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása