Valami régi, valami új. Magdalena Bay: Mercurial World Deluxe (lemezkritika)

2022.10.15. 09:17, vferi

magdalena_bay_portre.jpg

A TikTok-dadaista synth-pop páros amerikai turnéja előtt még több betelefonálós titokkal és néhány meglepő remixszel egészítette ki debütáló albumát. Ez a kritika először a Recorder magazin 98. számában jelent meg.

William Gibsonról természetesen már sokszor kiderült, hogy látnok: Trendvadász című regényében titokzatos, online csepegtetett klipek váltanak ki őrült rajongást az ilyesmire érzékeny közönségből. Mintha csak a Magdalena Bay öröktinédzser párosának bizarr, egyszerre lo-fi, retro, cuki, filozofikus, béna és céltudatosan épített multimédia világát jövendölte volna meg.

Mica Tenenbaum és Matt Lewin, a srácok a szomszédból, akik lila batikolt pulóverben hülyéskednek a greenscreen előtt, aztán az “anything goes” posztmodern mottója alatt egy kifinomult, kortalan szintipop albumot jelentetnek meg. Matt és Mica mindenféle cinizmus nélkül játssza el a félfelnőttek mélázását, de a Mercurial World Deluxe kiadása elrajzolja az eredeti koncepciót: a körkörös időmúláson elmélkedő dalok között hallható audioklipekben rajongók osztják meg legféltettebb titkaikat.

Az esetlen titokzatoskodás, az érzelmesség és minden más is csak performatív elem, újabb kellék a TikTok-univerzumban – épp ezért letehetetlen és addiktív.

magdalena_bay_mercurial.jpgElőadó: Magdalena Bay

Cím: Mercurial World (Deluxe) 

Kiadó: Luminelle/The Orchard

Megjelenés: 2022. szeptember 23.

Műfaj: synth-pop 

Kulcsdal: Secrets (Your Fire)

 

 

8,5/10

Selmeczi Nóra

https://recorder.blog.hu/2022/10/15/magdalena_bay_mercurial_world_deluxe_lemezkritika
Valami régi, valami új. Magdalena Bay: Mercurial World Deluxe (lemezkritika)
süti beállítások módosítása