"Bennem van a zene meg a szolganép a gyárban" - Beton.Hofi: Playbánia (lemezkritika)

2022.10.12. 15:55, RRRecorder

wide9_4.jpg

Beton.Hofi második mixtape-je, a Playbánia megtartja a comic sins erényeinek többségét, de tágítja a zenei és szövegvilágot is. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

Beton.Hofi kerek, kiforrott produkcióként jelent meg és tarolt: a figura és az őt körülvevő világ, amikhez nagyon sokfelől lehet kapcsolódni (nézzük csak meg, milyen különböző zenészek sorolták 2021-es kedvenceik közé online sorozatunkban); a hang: amilyen és ahogy használja (rappel, énekel, lágyít, élt visz bele); kellő számú erős dal.

A Playbánia az erények többségét megtartja, de tágítja a zenei világot: van itt buli-drumandbass, jazzes hiphop, Lusta Geri-bravúr (a dögös-rockos Guy Ritchie), és ami a legmeglepőbb, de folytatásra érdemes iránynak tűnik: lírai house (Pulled Pork). A szövegvilágban is vannak elmozdulások, kevésbé (tág értelemben) romantikus az összhatás – igazából innen nézve tűnt fel, hogy a comic sins mennyire az volt.

"Már egy emberre vagyok gyakorlatilag bárkitől" - olvasd el legújabb interjúnkat Beton.Hofival!

Több az öntömjén, valamint a konkrét önéletrajzi részlet (Holnap). Van viszont egy-két könnyen felejthető darab, valamint túl sok közepes vagy akár zavaró feat; például gyurissal nem sikerült közös pontot találni. De hát erre jó egy mixtape, ki lehet próbálni dolgokat.

wide4_64.jpgElőadó: Beton.Hofi

Cím: Playbánia

Kiadó: Universal

Megjelenés: 2022. szeptember 1.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Pulled Pork

 

 

8/10

Rónai András

Headerfotó: Miki357

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/10/12/beton_hofi_playbania_lemezkritika
"Bennem van a zene meg a szolganép a gyárban" - Beton.Hofi: Playbánia (lemezkritika)
süti beállítások módosítása