Túlminden. Hudson Mohawke: Cry Sugar (lemezkritika)

2022.10.10. 15:29, RRRecorder

hudson-mohawke-by-jonnie.jpg

Hudson Mohawke a mai elektronika egyik meghatározó producere. Harmadik lemezén a mai műfajok mellé behozza a hőskort, például happy hardcore-t is. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

Bombasztikus, túlpörgetett, túlvezérelt, túlminden (a szükséges kikacsintásokkal ellátva) – Hudson Mohawke nagy hatással volt arra, amilyen ma az elektronikus zene és a hiphop, a trap-EDM-úttörő TNGHT tagjaként, Kanye West, Drake producereként. Harmadik sorlemeze visszanyúl a hőskorba is: több szám a happy hardcore és acid house eszközkészletéből merít. De van itt trap, hiphop, garage, pszeudofilmzenék (dicsőségesek és nyomottak), soulminták és kísérletezőbb pillanatok.

Nem mondom, hogy a tizenkilenc számból nem lehetett volna húzni (a sötétebb számok az összhatáshoz hozzátesznek, de magukban nem igazán erősek), és hogy ne lennének pillanatok, amikor a sok túl egyszerűen túl sok – hiába tudja az ember, hogy ez direkt van. Ugyanakkor sokszor szó szerint ellenállhatatlanul szórakoztató; valamint van valami szívmelengető és revelatív abban, ahogy egymás mellé helyezi a mát és a hősi múltat, és így mindkettő új megvilágításba helyezi a másikat.

hudson_mohawk.jpgElőadó: Hudson Mohawke

Cím: Cry Sugar

Kiadó: Warp

Megjelenés: 2022. augusztus 12.

Műfaj: hyperhappyhardcoreelectropop

Kulcsdal: Bicstan

 

 

7/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/10/10/hudson_mohawke_cry_sugar_lemezkritika
Túlminden. Hudson Mohawke: Cry Sugar (lemezkritika)
süti beállítások módosítása