Buli helyett szívbe markolás. Hercules & Love Affair: In Amber (lemezkritika)

2022.10.04. 13:00, RRRecorder

hercules_1.jpg

A Hercules & Love Affair mellett ismét Anohni énekel, mint az emlékezetes Blindban - azonban ez egy sötét és nehéz lemez. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

A Hercules & Love Affair debütálása, a 2008-as Blind azon kitüntetett dalok közé tartozik, amire emlékszem, hol hallottam először (egy Optimo-mixben). Aztán eltávolodtunk egymástól, de arra felkaptam a fejem, hogy Andy Butler ismét Anohnival dolgozik együtt; ráadásul egy sötét, nehéz lemezen.

Az In Amber bőségesen merít a goth és az ipari elektronika eszköztárából; vannak középtempós dobokra építő számok és nagyrészt akusztikus balladák, néha még torzított gitár is. Ugyan kicsit sem táncos album, de azért hallatszik rajta, mi formálta Butler zenei gondolkodásmódját.

Anohni a számok felében énekel, és ezek a szívbe markoló, letaglózó csúcspontok, amik sajátos módon slágeresek is; kevesen vannak, akiktől ilyen szívesen hallgatnám, hogy például „I’ve got nothing but contempt for you”. A számok másik felében Andy Butler hangját halljuk (kétszer az izlandi Elin Ey társaságában); őt még csak jó énekesnek sem mondanám, de az őszintesége megkapó. Egyenetlen lemez, de a hangulati ív miatt érdemes egyben is hallgatni.

hercules.jpgElőadó: Hercules & Love Affair

Cím: In Amber

Kiadó: Skint

Megjelenés: 2022. június 17.

Műfaj: dark electropop

Kulcsdal: One

 

 

7.5/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/10/04/hercules_love_affair_in_amber_lemezkritika
Buli helyett szívbe markolás. Hercules & Love Affair: In Amber (lemezkritika)
süti beállítások módosítása