Lehengerlően szórakoztató és szexi és szellemes. Beyoncé: Renaissance (lemezkritika)

2022.10.03. 13:11, RRRecorder

renaissance_18.jpg

A Renaissance megjelenése pillanatában A Világ Legfontosabb Lemezévé lett - ám ezt a terhet simán lerázza. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

Nem meglepő a nagy felhajtás, hiszen hat év telt el az utolsó Beyoncé-sorlemez, a Lemonade óta, plusz ott az egész sztori a tánczene fekete és meleg gyökereinek felidézésével. Még a kilométeres creditlista is végeláthatatlan beszélgetések tárgya lett.

A POP ISTENNŐJE CSAK A KLUBBA VÁGYIK -
olvasd el grandiózus címlapsztorinkat Beyoncéről!

Ám ez az az eset (szemben mondjuk Kendrick Lamaréval), amikor ezeket a terheket simán lerázza az album: lehengerlően szórakoztató és szexi és szellemes, ahogy egy órában végigmegy számtalan stíluson (funky, diszkó, house, afrobeats, bounce, ballroom stb. stb.). Beyoncé elképesztően és változatosan énekel, de mindig indokolt, hogy éppen melyik regiszterét mutatja meg; a régi kipróbált társaktól az underground üdvöskékig sok mindenkit felvonultató producerhad is mindig hozzátesz valamit ahhoz a műfajhoz, amit megidéz.

Nem olyan minden ízében lenyűgöző lemez, mint a Lemonade (a műfajok közti ugrások néha kizökkentenek, akad egy-két halványabb dal), de az elegendőnél is több a baromi jó számok aránya, és egészében is szerethető.

beyonce-renaissance.jpgElőadó: Beyoncé

Cím: Renaissance

Kiadó: Parkwood / Columbia

Megjelenés: 2022. július 29.

Műfaj: dance

Kulcsdal: Cozy

 

 

8,5/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/10/03/beyonce_renaissance_lemezkritika
Lehengerlően szórakoztató és szexi és szellemes. Beyoncé: Renaissance (lemezkritika)
süti beállítások módosítása