Háromrészes rockoperát írt a Smashing Pumpkins

2022.09.21. 09:57, srecorder

smashingpumpkins.jpg

Billy Corgan nem hisz abban, hogy a kevesebb néha több lenne, úgyhogy írt egy háromrészes, 33 számos rockoperát, az ATUM (ejtsd: Autumn, azaz Ősz) ráadásul a Smashing Pumpkins '95-ös Mellon Collie And The Infinite Sadness és a 2000-es Machina/The Machines Of God című lemezeinek a folytatása lesz. Az első klipdal, a Beguiled tegnap debütált.

A dobos Jimmy Chamberlin 2015-ös, majd a gitáros James Iha 2018-as visszatérésével többé-kevésbé újra a klasszikus felállásban alkotó (csak a Corgannel, úgy látszik, örökre összebalhézó basszer, D'arcy Wretzky hiányzik) Smashing Pumpkins három részletben fogja kiadni (november 15-én, január 31-én és április 21-én) új lemezét. Az ATUM nemcsak monumentalitását, hanem történetét tekintve is a két említett Pumpkins-album továbbgondolása, a főszerepben most is a Corgan által ihletett, különc figurával, csak kicsit más, öregebb kiadásban (a történet a jövőben, 2040 körül játszódik).

ÜRESSÉG, MAGÁNY, ISTEN ÉS ÉN – A SMASHING PUMPKINS HÁROM LEGJOBB LEMEZE.

„Sok ember hiszi azt manapság, hogy a kevesebb néha több. Én a másik oldalon állok: én azt hiszem, hogy a több néha több!” – mondta Corgan az NME-nek. „Igazság szerint már négy éve meg akartuk csinálni ezt az albumot, de akkor nem volt hozzá elég energia a zenekarban. Akkoriban tért vissza James, és sok minden történt, például nagy turnéra mentünk. Mindezen felül még egy konceptlemezt is összerakni egyszerűen túl sok lett volna. De amint beütött a Covid, és azt vettem észre, hogy semmi dolgom, arra gondoltam, hogy most jött el az ideje.”

Az első dal, a Black Sabbath-hatású Beguiled már meg is hallgatható az ATUM-ról, amelynek további 32 dala hetente fog debütálni Corgan podcastjében, ahol alaposan ki is vesézik őket. A Thirty-Three with William Patrick Corgan friss adásaiban további két dalt, az instrumentális címadót és a Butterfly Suite-ot is lejátszotta a lemezről.

Számlista és borító:

1. ATUM
2. Butterfly Suite
3. The Good In Goodbye
4. Embracer
5. With Ado I Do
6. Hooligan
7. Steps In Time
8. Where Rain Must fall
9. Beyond The Vale
10. Hooray!
11. The Gold Mask
12. Avalanche
13. Empires
14. Neophyte
15. Moss
16. Night Waves
17. Space Age
18. Every Morning
19. To the Grays
20. Beguiled
21. The Culling
22. Springtimes
23. Sojourner
24. That Which Animates The Spirit
25. The Canary Trainer
26. Pacer
27. In Lieu Of Failure
28. Cenotaph
29. Harmageddon
30. Fireflies
31. Intergalactic
32. Spellbinding
33. Of Wings

smashingpumpkins-atum-cover.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/09/21/haromreszes_rockoperat_irt_a_smashing_pumpkins
Háromrészes rockoperát írt a Smashing Pumpkins
süti beállítások módosítása