Szeptemberben Billy Idol a Budapest Parkban!

2022.09.16. 15:01, srecorder

billyidol_2.jpg

Szeptember 25-én négy év után újra a Budapest Parkban játszik és új EP-jét is bemutatja a nyolcvanas évek egyik meghatározó punk-rock bálványa.

Billy Idol a ‘70-es években ragadott először hangszert, első komolyabb zenekarában pedig Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt. Később a Generation X nevű formáció élén találkozhatott vele a közönség, majd a banda ‘81-es feloszlása után New Yorkba költözött, és szólókarrierbe kezdett. Még ugyanebben az évben megjelent első EP-je Don’t Stop címmel, amin még két Generation X-track is szerepelt, amiből az egyik az azóta ikonikussá vált és rengeteg feldolgozásban hallható Dancing With Myself volt.

ERRE TOMBOLT TÍZEZER EMBER – BILLY IDOL 2018-BAN A BUDAPEST PARKBAN.

Termékeny korszakát élte ekkor Billy Idol, hiszen ‘82-ben megjelent első szólólemeze is (rajta többek közt a White Wedding című klasszikussal), ami több országban arany- és platinalemez lett, egy évvel később pedig érkezett a folytatás, a Rebel Yell, ami már a Billboard 200-as listájának hatodik helyéig jutott. Ezt a kilencvenes és kétezres években további hat album követte, de az énekes máig aktív, és bár évtizedenként egy nagylemezt szokott kiadni, az nem enged a minőségből.

Legutóbb tavaly hozott ki új EP-t (The Roadside), aminek Bitter Taste című dalában a híres, 1990-es motorbalesetét is feldolgozta, ami után igyekezett visszafogottabb életet élni. Bár a mostani turné még a Roadside bemutatója, új EP-je két nappal a budapesti koncert előtt, szeptember 23-án jelenik meg. Billy Idol eredetileg a nyáron lépett volna fel a Budapest Parkban, de egészségügyi okokra hivatkozva pár hónappal elcsúsztatta a turnét. A magyar koncerten a nashville-i, glitterpunkos-rádiórockos The Foxies lesz az előzenekar.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény. Várható setlist.

fotó: Matt Kirkpatrick

https://recorder.blog.hu/2022/09/16/szeptember_vegen_billy_idol_a_budapest_parkban
Szeptemberben Billy Idol a Budapest Parkban!
süti beállítások módosítása