„Nézd meg jobban, hogy élnek apádék” – Dal- és klippremier! Afterkru: Jégkocka

2022.09.14. 16:34, srecorder

afterkru-jegkocka_werk2.jpg

Mollos harmónia, tömör hangzás és egy jelképes, egysnittes videóklip – így indítja az őszt az élőhangszeres zenéből táplálkozó, pop-hiphopot játszó Afterkrū.

„Elég sok stílus van hatással a zenénkre, többek között a blues, a metál, a house és más elektronikus zenei műfajok is, nem utolsósorban a modern hiphop/trap. Ezekből jönnek a gitárriffek, a groove-ok, a szintisoundok és a főleg refrénekben használt többszólamú popvokálok” – mesélte stílusáról magyarradaros bemutatkozásában az Afterkrū, amiről a bongorral közös STEX-ben vagy a Recorderen debütált, melankolikus elemekből felépülő PÓK-ban is meggyőződhettünk.

„A Jégkocka egy szétszakadt család története, a klipben visszafelé megyünk az időben és a kapcsolat különböző fontos pontjait láthatjuk. Ez egy személyes történet a gyerekkoromból, ami az emlékeim közt kutakodva került elő. Nem akartam túldramatizálni, egyszerűen csak reflektálni saját magamnak egy kis terápiaként, mert kihatással van a kapcsolataimra mai napig” – mondja új dalukról a zenekar egyik frontembere, Benedek Bence. A dal ráadásul dupla csavart kapott, mert a másik frontember, Antal Bence a saját szövegeinél a szerzőtársa mondandójára reagált: „Mivel ismerem a háttértörténetet, a szereplők érzelmi helyzetébe próbáltam beleélni magam és továbbvinni a reflexiót a saját szövegrészemben.”

„A klip érdekessége, hogy egy snittből áll, tehát nincs benne vágás (általában rejtett vágást szoktak alkalmazni, de nekünk szerencsére nem kellett). Régóta szerettünk volna egy ilyen koncepciójú kisfilmet és a Jégkocka a hossza és a mondanivalója miatt abszolút alkalmas volt erre – nem éreztük, hogy meg kellett erőszakolnunk vele a felvételt. A zenei és hangmérnöki részét, ahogy eddig mindig, most is mi követtük el. A masteringet Dexternek köszönhetjük. A klipet ugyanazzal a stábbal készítettük, akikkel az előző zenénket, a PÓK-ot. Ez a két track már a jövő év első felére tervezett nagylemezünkön is helyet kap majd” – tette hozzá Benedek Bence.

 

AfterKrū a Facebookon.

fotó: Kováts Domonkos

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/09/14/dal-_es_klippremier_afterkru_jegkocka
„Nézd meg jobban, hogy élnek apádék” – Dal- és klippremier! Afterkru: Jégkocka
süti beállítások módosítása