Itt van az első dal Björk biotechnós gombalemezéről

2022.09.06. 15:20, srecorder

bjork-photo-by-vidar-logi.jpg

A klipből rögtön egyértelművé válik, mit is ért Björk gomba-inspirált biológiai technón.

Szeptember 30-án jelenik meg az izlandi művész új lemeze, az öt év kihagyás után érkező fossora, amely a 2017-es Utopia szellemi folytatása. A basszusklarinéttal és a gamelánt technóval és zajzenével keverő indonéz duó, a Gabber Modus Operandi beatjeivel teli lemezről most meghallgatható az első dal is, az atopos, ami Björk szerint egy útlevél a fossora gombás alvilágába. Csak egy kérése van: hangosan dübörögtessük!

Korábban Björk azt mondta a 80-90 BPM körül mozgó lemezről, hogy a dalok első fele nagyon chillezős, és még a második is kellemesen nyugodt, de amikor már csak egy perc van hátra, akkor hirtelen éjszakai klubbá változik az ember nappalija és beindul a buli. „Mintha egy ember headbangelne, aztán leülne megint, és meginna még egy pohár vörösbort, és este tízre mindenki hazaér a buliból.”

Björk a napokban elindította Sonic Symbolism címen új podcastsorozatát is, amelyben kivesézi minden albumát, az első 3 részben a Debutot, a Postot és a Homogenicet. Ha kíváncsi vagy, mi hogyan értékeltük Björk diszkográfiáját, akkor ezt a cikkünket ajánljuk.

https://recorder.blog.hu/2022/09/06/itt_van_az_elso_dal_bjork_biotechnos_gombalemezerol
Itt van az első dal Björk biotechnós gombalemezéről
süti beállítások módosítása