A Machine Head évek óta nem játszik fesztiválokon, mert akkor Magyarországra és Szerbiába is el kellene jönniük

2022.09.06. 16:31, srecorder

robb-flynn_1.jpg

Robb Flynn szerint túlságosan megterhelőek az európai fesztiválturnék, mert azokon Kelet-Európáig is el kell jönniük, ráadásul a közönséggel se érzi a kapcsolatot a nagy rendezvényeken. Szerencséje, hogy októberben klubkoncerten lépnek fel Budapesten.

Augusztusban meglepetéskoncertet adott az angliai Bloodstock Fesztiválon a Machine Head, ami után a fesztivál „tévéje” interjút is készítette a neo-thrash metal zenekar frontemberével. Flynn ebben elárulta, hogy azért kérte meg a Bloodstock szervezőit, hogy hadd adjanak egy titkos koncertet egy délutáni időpontban, mert már amúgy is Angliában voltak, és készültek a brit, majd az európai turnéra. Ez nem csak amiatt volt kivételes alkalom, hogy trióban, a gitárosuk, Vogg nélkül léptek fel, hanem azért is, mert évek óta felhagytak a fesztiválozással. „A zenénk arról szól, hogy kapcsolatot teremtünk az emberekkel, mindig is ez volt a cél. Nyolc éve nem játszunk fesztiválokon. Ez volt az első angliai fesztiválunk tíz év óta. Azért hagytuk abba a fesztiválozást, mert nem éreztem már a kapcsolatot a közönséggel, és szünetet kellett tartanom” – mondta Flynn, aki már 2014-ben is visszamondta a legnagyobb metálfesztiválokat, pedig headlinerként játszhattak volna a Wackenen vagy a Downloadon is. „Persze ha minden fesztivál olyan lenne, mint a bloodstocki, azt mondanám, kurvajó, ez nagyon beteg. Elképesztő volt. De az emberek nem értik meg, hogy a teljes fesztiválkört meg kell csinálni, és el kell menni Szerbiába, és el kell menni Budapestre is.”

Flynn megemlítette azt is, hogy nemrég beszélgetett a Testament énekesével, Chuck Billyvel, és az Exodus gitárosával, Gary Holttal is, akik ekkor már két hónapja turnén voltak, és azt mondták neki, hogy legszívesebben már repülnének haza, mert totál elfáradtak, de még hátra van 10 napjuk. „Megértem, mert nagyon nehéz végigcsinálni a fesztiválkörutakat” – fűzte hozzá a Machine Head frontembere, aki egyébként soha nem játszott zenekarával budapesti fesztiválon. 2009-ben Hegyalján, 2012-ben pedig a FEZEN-en adtak – amúgy jól sikerült – koncerteket, az elmúlt években pedig „Egy este a Machine Headdel” turnékkal játszottak Budapesten, és két-három órás, ütős klubbulikat adtak még az olyan, finoman szólva is megosztó lemezeikkel is, mint a Catharsis.

Október 18-án megint a Barba Negrában játszanak, ezúttal az Amon Amarth és az In Flames volt tagjait tömörítő The Halo Effect társaságában. Flynn azt is elárulta, hogy az eddigi legnagyobb show-jukkal készülnek a turnéra, de azért ne Rammstein-szintű látványt várjunk, valamint azt is, hogy az Amon Amarth és a Machine Head is valamivel több, mint egy órát fog játszani a turnén, viszont estéről estére váltogatni fogják a setlistet. A Machine Head az augusztus végén megjelent új lemezével, az Of Kingdom And Crownnal turnézik, ami az első albumuk az új felállással, miután 2018-ban két alaptag, Dave McClain dobos és Phil Demmel gitáros is kilépett Flynn mellől. 

fotó: Grizzlee Martin

https://recorder.blog.hu/2022/09/06/a_machine_head_nem_jatszik_fesztivalokon_mert_akkor_magyarorszagra_is_el_kellene_jonniuk
A Machine Head évek óta nem játszik fesztiválokon, mert akkor Magyarországra és Szerbiába is el kellene jönniük
süti beállítások módosítása